Sport

Které roční období Premier League máte nejraději?

Premier League – pořady z anglické fotbalové soutěže
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Nejvyšší anglická fotbalová soutěž se hraje od srpna do května. Každý měsíc nabízí něco jiného s ohledem na počasí i rozehranost týmů. Leden je jedním z nejnabitějších, kde některým mužstvům dojde nečekaně dech, ale jiné začnou pro změnu překvapivě zářit. 

Na Premier League je sympatická celá řada věcí, ale jednou z nejmilejších je délka ročníku, který v dobrém slova smyslu zabere 10 z 12 měsíců v roce. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž navíc i v době, kdy se nehraje, přináší tolik silných a emotivních příběhů, charitativních projektů nebo spekulací o přestupech, že jsou fanoušci „zásobováni“ v podstatě nonstop a skoro si nevšimnou, že se vlastně nehraje.

Každá část sezóny má malinko jiné kouzlo s přihlédnutím k počasí a nervozitě klubů ohledně mistrovských či sestupových starostí. Hravý a nadějeplný srpen je úplně jiný než zachmuřený listopad s pořádnou dávkou zranění. Sváteční období, slavná festive period, činí vánoční a novoroční období podstatně snesitelnějším, pokud zrovna 2 centimetry čerstvého sněhu neparalyzují Anglii do té míry, že kolabuje doprava a odkládají se zápasy PL. V březnu už jde do tuhého a psychický tlak na velmi úspěšné či velmi neúspěšné celky se stává neúnosným. Květen je pak měsícem příhod, vesměs srdečních.

Letošní ročník rozčíslo mistrovství světa v Kataru na dvě poloviny, mezi nimiž zela šestitýdenní propast. Týmy bez členů národních týmů nebo jen s malým množstvím reprezentantů ji využily nejen k odpočinku, ale taky k nové přípravě. U týmů typu Nottingham s enormním počtem nových jmen v kádru na něco takového čekali jako na smilování. Odpočaté mužstvo po čerstvé přípravě může být v lednu pro opticky silnějšího soupeře se základní sestavou plnou „semletých“ katarských navrátilců pořádným oříškem. Týmy s dostatečně širokým kádrem budou mít značnou výhodu. Zapomeňte na to, jakou dynamiku měla sezóna 2022/23 do půlky listopadu. Od Vánoc se svým způsobem začíná nanovo.

Lednové i další souboje si na CANAL+ Sport budete moci vychutnat pořádně zblízka. Hned koncem měsíce odkomentuje Matúš Lukáč zápasy přímo z Emirates Stadium a Craven Cottage. Reportéři osloví u postranní čáry legendy Premier League a do vysílání se dostane i zbrusu nový pořad PL Memories, ve kterém budou slavní čeští a slovenští fotbalisté vzpomínat na své památné okamžiky v nejvyšší anglické fotbalové lize.

Premier League

Sport
Foto Profimedia.cz

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC