Sport

John Riel Casimero vs Guillermo Rigondeaux

Zápas Casimero vs. Rigondeaux – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Pořádná škatulata zažili fanoušci bantamové váhy při čekání na duel o dva tituly mistra světa v bantamové váze. Nakonec přece jen dojde na střet o pásy WBA a WBO mezi hodně dravým a drzým Filipíncem Johnem Rielem Casimerem (30-4, 21 KO) a zkušeným Kubáncem Guillermem Rigondeauxem (20-1, 13 KO). Díky televizi Sport 2 HD u toho budete moct být v noci ze 14. na 15. srpna také vy.

Když na začátku května oznámili promotéři z Premier Boxing Champions duel mezi dvaatřicetiletým Filipíncem Casimerem a o osm let starším Kubáncem Rigondeauxem, fanoušci boxu museli být nadšeni. Prvně jmenovaný od nečekané prohry s Jonasem Sultanem v září roku 2017 totiž kosí jednoho soupeře za druhým. Mimo jiné si před dvěma lety smlsnul také na Jihoafričanovi Zolanim Tetem, který je držitelem nejrychlejšího knock-outu v titulovém zápase v celé dlouhé boxerské historii. 

Nyní před něj promotéři postavili další velkou výzvu. Jenže chvíli trvalo, než se tak stalo. Krátce po oznámení duelu nahradilo oficiálně zraněného Rigondeauxe jiné zvučné jméno, možná s ohledem na národnosti ještě zajímavější – další Filipínec Nonito Donaire (41-6, 27 KO), který je pro změnu šampionem federace WBC.

Nečekané komplikace

Pás vybojoval na konci května proti Francouzi Nordinemu Oubaalimu a právě po tomto souboji oba krajané zapózovali tváří v tvář, aby vzájemný střet potvrdili. Jenže o dva týdny později bylo vše jinak. „Jsem známý tím, že zaujímám názory, kterých se lidé bojí. Stojím za testováním VADA (Nezávislá antidopingová organizace) 24/7/365 pro všechny boxery. Stojím proti šikaně v jakékoliv její podobě. Stojím proti znevažování a zneužívání žen a dětí po fyzické, psychické a emociální stránce. A stojím proti misogynské kultuře,“ napsal osmatřicetiletý „Filipínský blesk“ na Twitteru ke zrušení duelu.

Dle něj Casimero nedodal včas podklady pro zařazení do antidopingového programu k tomuto duelu a zároveň se několikrát na sociálních sítích hodně vulgárně opřel do jeho manželky Rachel, která je zároveň jeho manažerkou. 

Nedalo se nic dělat, a tak museli promotéři hledat pro divocha z Ormoc City, za kterým manažersky stojí jeho nejslavnější krajan Manny Pacquiao, nového protivníka. „Galavečer bude, zápas také, nezrušíme ho,“ znělo z úst zástupců Premier Boxing Champions.

Takže zpět k původnímu scénáři

Jak řekli, tak splnili. Do hry se opět vrátil kubánský bijec Rigondeaux, který mimochodem před osmi lety ukončil Donaireho dlouholetou neporazitelnost. A který má na kontě 475 amatérských zápasů, které vyšperkoval třemi tituly mistra světa a dvěma olympijskými zlaty. 

„Myslím, že nakonec bude bojovat s těžším soupeřem – mužem, který porazil Nonita, který je daleko tvrdší, šikovnější a který zažil pouze jednu špatnou noc, s daleko větším Vasylem Lomačenkem. Tohle bude velké kámo, opravdu velké,“ řekl pro ESPN Sean Gibbons, manažer Casimera.

„Miluji velké výzvy,“ okomentoval návrat k původně plánovanému soupeři sám šampion WBO v bantamové váze. Kubánský „Šakal“ tradičně mlčí, jelikož ho předzápasové hašteření nechává klidným a raději místo úst nechává mluvit své pěsti v ringu.

Zápas Casimero vs. Rigondeaux sledujte v noci ze soboty 14. srpna na neděli 15. srpna na Sport 2 HD.

Zápas Casimero vs. Rigondeaux

Sport
Foto PBC
Sport 2 HD středa 14. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC