Sport

Cleveland čeká znovu éra bez LeBrona

Cleveland čeká znovu éra bez LeBrona
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na skylink Live TV Sledovat

Poslední čtyři roky platilo spojení Cleveland Cavaliers a LeBron James, od nové sezóny je ale vše jinak a největší hvězda NBA znovu převlékla dres. Tentokrát se LeBron vydal na západ a od října bude v NBA nastupovat za LA Lakers.

L eBron James se znovu vydal na složitou misi a bude se snažit dostat věhlasné Lakers zpět na vrchol. Oproti tomu, loňští finalisté z Clevelandu se budou snažit udržet v horních patrech tabulky a jejich myšlenky na zisk titulu jsou spíše na úrovni snů. Cavaliers se bez své největší hvězdy budou muset spolehnout zejména na mladé perspektivní hráče.

I tak je ale kolem Kavalírů velké množství otazníků. Dokáže se tým semknout a opravdu dosáhnout umístění v první osmičce na východě? Dokáže se Kevin Love zhostit role lídra? Předvede se osmička posledního draftu Collin Sexton? Jak to dopadne, budou moci sledovat diváci Nova Sport 2 každé úterý, čtvrtek, sobotu a neděli.

„Saty“ v obležení

Největším favoritem celé NBA jsou i po velkých změnách na soupiskách stále Golden State Warriors. Jejich kádr nezaznamenal žádná velká zemětřesení, a tak se tým kolem Stephena Curryho bude znovu pokoušet o zisk titulu. Je však otázkou, zda bude jejich největším soupeřem znovu tým kolem LeBrona Jamese, nebo někdo jiný.

Méně příjemné zprávy dostal před začátkem sezóny jediný český hráč v NBA Tomáš Satoranský. Nejen, že mu z týmu odešel jeho velký kamarád Marcin Gortat, ale Wizards přivedli Tomášovi další velkou konkurenci. Kromě největší hvězdy Johna Walla totiž bude muset nově bojovat o místo v sestavě také s Austinem Riversem. Ten přichází do Washingtonu z LA Clippers, kde byl v minulém roce členem základní sestavy. Cesta ke zvýšenému počtu odehraných minut je tak pro Tomáše znovu o něco trnitější. „Satymu“ nezbývá než se znovu pokusit ukázat, že na NBA má a předvádět podobné výkony jako v poslední fázi základní části, kde pravidelně nastupoval místo zraněného Johna Walla.

Komplikace v metropoli

Situace ve Wizards je ale všelijaká, neboť na veřejnost prosakují zprávy, že atmosféra v klubu není ideální. Tým prý svým chováním rozděluje John Wall a údajně stojí i za odchodem Gortata. Do klubu navíc přichází další hráč s velkým egem, který už v minulosti ukázal, že nemá týmového ducha. Dwight Howard je bezpochyby vynikajícím basketbalistou, který mnohokrát ukázal své kvality, avšak jedná se o osobnost, která má neustálé problémy zapadnout do týmu. Bude tedy zajímavé sledovat, jak si tato dvě velká jména sednou a zda jejich vztah ještě více naruší týmovou chemii. Wizards byli letos na přestupovém trhu nebývale aktivní, ale zdá se, že toto léto pro ně bylo spíše o snaze napravit chyby spáchané v minulosti. Možná si však nakonec tým z hlavního města, ve snaze udržet krok s Bostonem a Philadelphií, přidělal pouze a jenom další potíže, které mu zabrání posunout se dále v play-off, po čemž management a fanoušci mocně touží.

Nová sezóna NBA

slibuje mnoho příběhů a nepředvídatelných zvratů a jen jednotlivé zápasy ukáží, který z týmů se na novou sezónu připravil nejlépe. Vše startuje v úterý 16. října a na Nova Sport 2 budou k vidění 4 zápasy týdně.

NBA

Sport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 2 úterý 16. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC