Pro děti

Lemonade Mouth: Jak hvězdy padají vzhůru

Lemonade Mouth
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Nejeden teenager sní o tom, stát se hvězdou hudebního nebe. Přitom v době internetu je cesta ke slávě a penězům kratší, než kdy dříve.

Stále je dost dětí a dospívajících, kteří touží stát se slavnými sportovci nebo třeba vynálezci. Kariéra v šoubyznyse však dnes platí za bezesporu nejatraktivnější. Filmové a hudební hvězdy jsou všudypřítomné v médiích i reklamě a mladí lidé se s nimi rádi identifikují o to více, že jsou jim díky internetu nebývale blízko. 
 
Teenagerovské idoly stejně jako „dospělí“ hudebníci sdílí s fanoušky na sociálních sítích nebo prostřednictvím videí kdejakou maličkost ze svého soukromého života. I když ve skutečnosti jde většinou o dobře promyšlený marketing jejich nahrávacích společností.
 
Ovšem máte-li dobrý nápad, který zaujme, obejdete se i bez velkého hudebního vydavatelství za zády. Ke světové slávě dnes stačí v podstatě jen počítač a připojení k internetu, o čemž by mohl vyprávět třeba dvacetiletý idol dospívajících dívek Justin Bieber. 
 
Hudebně nadaný chlapec vyrůstal v chudých poměrech na malém městě v kanadské provincii Ontario. Od malička projevoval velké hudební nadání, naučil se hrát na klavír, bicí, kytaru a trumpetu. Ve dvanácti začal nahrávat jím nazpívané verze populárních písniček na portál YouTube. Jeho fanoušků přibývalo, až si ho náhodou všiml známý hudební producent. To bylo před sedmi lety. Dnes se daří mnoha internetovým celebritám, jejichž výtvory shlédnou miliony lidí, a kteří o vstup do světa hudebního průmyslu ani nestojí. Žijí z podílu na reklamě, která na YouTube doprovází jejich videa. Například dva mladíci, kteří si říkají Smosh, si svými parodiemi hudebních klipů vydělali už téměř dvacet milionů dolarů.
 
Příběhy o nadání a tvrdé práci, která se obrátí ve snovou hudební dráhu, prožívají dospívající samozřejmě také rádi před televizní obrazovkou. Rozjezd hvězdné kariéry, nejlépe nějakému protivenství navzdory, je proto námětem celé řady seriálů a filmů. Mnoho jich vzniklo v produkci společnosti Disney, která tak dala vyrůst hned několika teenagerovským idolům. 
 
Patří mezi ně i dvaadvacetiletá zpěvačka Bridgit Mendler, která si mimo jiné zahrála hlavní roli v Disneyho hudebním filmu Lemonade Mouth. Limonádová pusa si říká parta středoškoláků, kteří to se svojí kapelou dotáhnou až do slavné Madison Square Garden.

Lemonade Mouth

Pro děti
Hodnocení FDB 81.1 %
Foto Disney

Režie Patricia Riggen

Obsazení Bridgit Mendler, Christopher McDonald, Chris Brochu, Hayley Kiyoko, Adam Hicks, Tisha Campbell, Naomi Scott

Délka 108 min.

Disney Channel sobota 14. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC