Pro děti

Happy Birthday, Mickey!

Happy Birthday, Mickey!
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Asi nejslavnější myšák na světě letos slaví kulaté narozeniny. Víte, jak dlouho už tu s námi rošťácký Mickey Mouse řádí v pohádkách?

Podle lidských měřítek by byl myšák Mickey staříček, protože 18. listopadu oslaví rovných 90! V pohádkovém animovaném světě se naštěstí nestárne, a tak nám bude Mickey dělat radost určitě ještě pěkných pár let. Snad nejslavnější Disneyho postavička to ale neměla vůbec jednoduché. V roce 1928 bylo věhlasné studio před krachem a slovutný animátor se snažil vymyslet nějakou postavu, která by děti zaujala a zachránila tím Disneyho značku. Návrhů byla spousta, od pejsků po krávy, ale až myšák v kraťasech se ukázal být tím pravým. Vyhráno však neměli, první díly diváky příliš neoslovily, ale pak přišel díl s názvem Parník Willie a myšák byl k nezastavení. Od té doby sbírá jedno prvenství za druhým. Jako první animovaná postavička promluvil Mickey na děti v kinech. Dokonce dostal ocenění nejvyšší, filmového Oscara! A taky se jako první zařadil mezi hollywoodské star, a to doslova, protože má hvězdu na věhlasném chodníku slávy. I když je Mickey trochu popleta, dobré srdce mu zůstalo a vždycky se snaží svým kamarádům pomáhat. To, že u toho občas něco zboří, nebo rozbije, k němu tak nějak patří. Určitě by se však dětem pořád tak nelíbil, kdyby nebylo jeho kamarádů. Téměř od začátku s ním prožívá všechna dobrodružství jeho roztomilá myší kamarádka Minnie a také pes Goofy, který je sice chytrý, ale stejně působí největší zmatky. A tak ať jste malí, nebo velcí, nezapomeňte v listopadu na Mickeyho. Popřát mu můžete třeba tak, že si jednou přivstanete a zhlédnete nějaké to jeho veselé dobrodružství v oblíbeném seriálu. Happy Birthday, Mickey!

Happy Birthday, Mickey!

Pro děti
Foto Disney Channel
Disney Channel čtvrtek 1. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC