Hudba a lifestyle

Hity, které odolaly zubu času: Klasika nestárne

Freddie Mercury
Skylink Live TV

Sledujte na MTV 80s na skylink Live TV Sledovat

Vedle Miley Cyrus a Kayne Westa se na programu rádií i hudebních televizí stále drží Queen či ABBA. Proč zbožňujeme oldies?

Hity šedesátých až devadesátých let běžně slýcháváme ve filmu i v reklamě a přímo se na ně specializuje významná výseč zábavního průmyslu. Lze ladit takto zaměřené stanice, koupit si nově nahrané album či DVD nebo zajít na koncert jedné z mnoha vrásčitých legend, které se na pódiu drží už půl století. 
 
Otázkou je, co je zdrojem této sentimentality, retro ostatně dobývá celou popkulturu i například módu. Dokonce jsou velcí automobiloví výrobci, kteří některým svým vozům dávají tvary převzaté z šedesátých let.
 
Sociologové a filozofové mají za to, že tento trend odráží přibývající uzavřenost západní společnosti a chybějící víru v budoucnost. Budiž, pro poslouchání hitovek z minulých desetiletí tato diagnóza ale určitě neplatí. Utvářely totiž dějiny moderní hudby a nikdy se neoposlouchají.

Hity

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
MTV 80s pátek 31. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC