Film / seriál

Velký závod

Velký závod – francouzská komedie
Skylink Live TV

Sledujte na Film Europe HD na skylink Live TV Sledovat

Komedie o tom, že dětské sny se mohou splnit v jakémkoliv věku a že žlutý trikot není pro každého.

Tour de France, jedna z největších sportovních událostí světa. Je považována za nejprestižnější cyklistický závod. Stejnou popularitu už má jen italské Giro d'Italia a španělská Vuelta. Je to svátek všech fanoušků cyklistiky a má miliony příznivců po celém světě. A jedním z nich je i hrdina filmu Velký závod François Nouel, jehož celoživotním snem bylo zúčastnit se tohoto závodu.

Jedině na kole totiž může zapomenout na svůj zpackaný život, potíže v práci, trable se synem i manželkou. Když se den před odjezdem na dovolenou rodina dozví, že se Nouel stal členem podpůrného týmu stáje Sport 2000 a místo společných prázdnin by se měl zúčastnit Tour, rozvod je na spadnutí. Nouel bude muset vymyslet, jak si splnit sen, stihnout Tour, dovolenou, zachránit manželství a získat si opět respekt svého syna. Spolu s bývalým manažerem Pletinckxem vymyslí bláznivý plán, kterému po předchozím váhání začíná fandit celá Francie. Tedy téměř celá, jsou zde i tací, kteří se rozhodli Nouelovu misi zarazit stůj co stůj. Hořkosladká komedie režiséra Laurenta Tuela je nejen zábavná, ale dovoluje také nahlédnout do zákulisí jednoho z nejdramatičtějších závodů sportovního světa.

Velký závod

Film / seriál
Hodnocení FDB 60 % Hodnocení redakce
Foto Film Europe

Režie Laurent Tuel

Obsazení Clovis Cornillac, Bouli Lanners, Ary Abittan, Bruno Lochet, Élodie Bouchez, Annick Christiaens, Rose Caprais

Délka 98 min.

Rok 2013

Film Europe HD pondělí 10. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC