Film / seriál

Univerzální uklízečka

Černá komedie Univerzální uklízečka
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Univerzální uklízečka je nesmírně milý film, i přes to, že se v něm vraždí. Herečka Maggie Smith, kterou si nejspíše pamatujete jako profesorku McGonagallovou, prostě působí kouzelně, i když zrovna sekáčkem na maso morduje nepřátele.

Nutno ale dodat, že za nepřítele tato paní považuje každého, kdo je jí nebo jejímu okolí nepohodlný. Prostě se s věcmi nemaže. Snad proto je ideálním lékem pro rodinu faráře, která má starostí nad hlavu, ale všichni si na ně tak nějak zvykli a vzdali šanci je kdy vyřešit. Nymfomanická dcera, nevěrná manželka, frigidní manžel… a Maggie Smith se rozhodne s neštěstím zatočit. Jedna z nejkrásnějších rolí Mr. Beana… tedy Rowana Atkinsona, vypráví příběh netradiční britské rodiny, který vás rozesměje, bez ohledu na to, do jaké generace patříte. A to myslíme vážně. Tento film funguje na tolika úrovních, že je divu, že jeho režisér Niall Johnson nenatočil nic jiného, co by stálo za to. I kdyby ale světu za život přinesl jen Univerzální uklízečku, nežil nadarmo.

Univerzální uklízečka

Film / seriál
Hodnocení FDB 74,9 %
Foto AMC

Režie Niall Johnson

Obsazení Rowan Atkinson, Kristin Scott-Thomas, Patrick Swayze, Maggie Smith, Emilia Fox, Liz Smith, Tamsin Egerton

Délka 103 min.

Rok 2005

AMC pondělí 9. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC