Film / seriál

Sněhurka a lovec: Sněhurka s mečem v ruce

Sněhurka a lovec
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Klasické pohádky ve fantasy či dokonce hororovém hávu frčí. Moderním adaptacím se nevyhnula ani Sněhurka.

Mocná čarodějnice Ravenna v podání ďábelské Charlize Theron si kouzly získala srdce krále prosperující země. Čerstvý vdovec nechal vystrojit svatbu, po níž jej Ravenna ale zavraždila, aby si přivlastnila trůn. Posedlá krásou vysává mládí z dívek, které v království žijí, přičemž podle kouzelného zrcadla ji může zastavit jen Sněhurka, kterou hraje Kristen Stewart
Dívka však stačila uprchnout do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Aby si mohla být smrtí sokyně jista, najme si královna odvážného lovce, který ji má vystopovat a přivést zpátky. Že ale vše dobře skončí, se u pohádky rozumí samo sebou. Proto můžeme prozradit, že se lovec nakonec přidá na Sněhurčinu stranu, ta si ovšem trochu překvapivě navlékne brnění, aby se zlé královně postavila v čele armády.

Pohádky pro dospělé

Sněhurka a lovec režiséra Ruperta Sanderse samozřejmě není první moderní adaptací této klasické pohádky. Do kulis připomínajících osmnácté století ji přenesl režisér Tarsem Singh, který v roce 2012 do role zlé královny obsadil Julii Roberts. Stejný part si v roce 1997 zahrála Sigourney Weaver v hororovém zpracování, které rozhodně není vhodné pro děti. 
Temná atmosféra pohádkám každopádně sluší. Ostatně po úspěchu Kletby bratří Grimmů režiséra Terryho Gilliama, která se v roce 2005 natáčela v Barrandovských ateliérech, se s podobnými filmy tak trochu roztrhl pytel. Patří mezi ně například akční hororová komedie Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013), jejíž pokračování se má ještě letos dostat do kin.
To Jack a obři z roku 2013 či loňská Zloba – Královna černé magie si z klasických pohádek neberou jen postavy, ale do určité míry se snaží držet původních předloh. Nanejvýš je rozvíjejí například změnou perspektivy, jako posledně jmenovaný trhák od studia Disney. Jeho hlavní postavou je Angelina Jolie jako traumatizovaná čarodějnice, která si za cíl svojí pomsty zvolila Šípkovou Růženku.
I Sněhurky a lovce se již připravuje pokračování. V jedné z hlavních rolí se opět objeví Kristen Stewart, režírovat je ale nebude Rupert Sanders. To díky aféře mladé herečky a ženatého čtyřicátníka, která v době natáčení prvního filmu hýbala světovým bulvárem.

Sněhurka a lovec

Film / seriál
Hodnocení FDB 74 %
Foto FilmBox

Režie Rupert Sanders

Obsazení Chris Hemsworth, Charlize Theron, Ian McShane, Kristen Stewart, Toby Jones, Nick Frost, Sam Claflin

Délka 128 min.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC