Film / seriál

Pohleď a zemři

Smrtící krása – americká romantická komedie
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

V inteligentní tragikomické romantice padne mrtev k zemi každý, kdo spatří Maxovu tvář. To není zrovna ideální, když si chcete najít holku.

Ve filmu Smrtící krása stojí Max (Brandon Flynn) na mostě a chystá se skočit, když kolem prochází Alex (Julia Goldani Telles) a poradí mu, že by věděla o vyšším mostu... Do takové holky by se v tu ránu zamiloval snad každý. Max samozřejmě není výjimkou, jenže všechno má jeden velký háček, nikdy jí nemůže ukázat svou tvář. Už když se narodil, odporoučel na věčnost všechny na porodním sále, vyjma svých rodičů, samozřejmě. Přišel na svět s vražedně krásným obličejem, proto chodí obvázaný a se slunečními brýlemi.

Naivní, ale boží

Určitě je vám jasné, jak tenhle film skončí (buď happy endem, nebo tragédií, ale proč spoilovat). Přesto vás vtáhne do děje. Civilně natočená romantika v podzimní krajině bez ohňostrojů, večírků, honosných svateb nebo hvězdných hollywoodských jmen je příjemným filmovým osvěžením. Maxův příběh je vlastně jakousi metaforou dospívání, kdy se teenageři i na prahu dospělosti stále cítí osamělí, nepochopení, vyčlenění ze společnosti. Max vlastně nikdy neměl šanci ukázat, kým doopravdy je, a tím nemyslíme jen jeho obličej. Kvůli obvazům a brýlím si ho ostatní buď dobírají, nebo se ho bojí. A nikoho nezajímá, co si myslí, co má rád, co ho baví, co by si přál. 

Chcete mi říct, že zabíjíte lidi svým obličejem?

Navíc o představitelích ústřední dvojice, Brandonu Flynnovi a Julii Goldani Telles, určitě ještě uslyšíme. Především Telles (asi proto, že je jí vidět mnohem víc do obličeje) prokazuje od první minuty svůj herecký talent. V roli Alex je tak akorát sarkastická, tak akorát vtipná i tak akorát romantická. A taky je děsně zvědavá. Chce Maxe opravdu poznat a vy budete zvědaví s ní, protože víte, že jen tak se dozvíte víc než jen, že pohled na jeho tvář zabíjí. Chemie mezi těmito herci funguje na jedničku, a to celému filmu rozhodně prospívá. 

Smrtící krása je tak trochu naivní romantický film, ale je plný vtipných hlášek a scén a skvělého vizuálu – klobouk dolů před kameramanem Damianem Horanem. Kdo se chce zachumlat do deky a užít si klidného podzimu, nechť mrkne na tuhle pohodovku.

Smrtící krása

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto FilmBox Premium

Režie Kellen Moore

Scénář Kellen Moore

Obsazení Brandon Flynn, Julia Goldani Telles, Ki-hong Lee, Annie Mumolo, Peter Scolari, Lindsay Mushett, Tom Proctor, Priscilla Lopez, Monique Kim, Susan Berger

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC