Film / seriál

Ptačí zpěv

Ptačí zpěv
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na skylink Live TV Sledovat

Válečné drama s pořádnou porcí romantiky i osudových momentů. Tak by se dal charakterizovat snímek režiséra Philipa Martina, v němž ústřední dvojici ztvárnili oscarový Eddie Redmayne a francouzská herečka Clémence Poésy, známá z filmů o Harrym Potterovi.

Námětem pro Ptačí zpěv se stalo stejnojmenné literární dílo britského spisovatele Sebastiana Faulkse, které se po svém vydání v roce 1993 stalo bestsellerem. Prvotním impulzem pro napsání jedné z nejprodávanějších knih Velké Británie byla Faulksova snaha o zvýšení povědomí o zkušenostech veteránů z první světové války. Dvoudílný film se odehrává ve dvou časových obdobích: rok 1910, Amiens, Francie. Hlavní hrdina Stephen Wraysford se nastěhuje ke svému zámožnému příteli Renému a jeho mladé manželce Isabelle. Ta je se svým manželstvím nespokojená a její náklonnost k milému hostu časem přeroste ve vášnivý románek. Druhá část začíná v roce 1916, kdy se Stephen jako poručík v armádě účastní krvavé bitvy na Sommě. Film se natáčel v Maďarsku, převážně v Budapešti.

Ptačí zpěv

Film / seriál
Hodnocení FDB 81 %
Foto AMC

Režie Philip Martin

Obsazení Eddie Redmayne, Clémence Poésy, Matthew Goode, Rory Keenan, Thomas Turgoose, Richard Madden, Joseph Mawle

Délka 167 min.

Rok 2012

AMC pátek 17. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC