Film / seriál

Poslední výstřel nebyl poslední

Poslední výstřel nebyl poslední
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

S filmem Jack Reacher: Nevracej se znovu ožívá svět drsného detektiva v podání Toma Cruise, se kterým jsme se naposled setkali před pěti lety ve filmu s podtitulem Poslední výstřel. Bývalý major vojenské policie se opět vrací do akce, aby pomohl stávající velitelce Susan Turner, ztvárněné Cobie Smulders, očistit se od podezření ze špionáže.

Stejně jako první film z roku 2012 je i ten druhý adaptací stejnojmenných děl ze série celkem 21 knih o Jackovi Reacherovi, postavě, kterou stvořil populární americký spisovatel Lee Child. A ten si i tentokrát střihl jednu z menších roliček. V nejnovějším snímku se Tom Cruise opět potkává s režisérem Edwardem Zwickem, s nímž spolupracoval už před lety na úspěšném filmu Poslední samuraj.

Tentokrát do týmu přibírají Cobie Smulders, kanadskou herečku známou jako Robin ze seriálu Jak jsem potkal vaši matku, Roberta Kneppera alias T-baga ze seriálu Útěk z vězení a Patricka Heusingera jako The Huntera, který ztvárnil hlavního Reacherova protivníka.

Hlavní hrdina se opět nenudí, mimo vysvobození neprávem vězněné velitelky Turner se navíc sám musí postavit nečekanému obvinění z toho, že je zodpovědný za vraždu právníka, který ji měl za úkol obhajovat před vojenským soudem. Reacher se s ním po vlastní ose spojil, aby mu právník sdělil podrobnější informace o tomto případu. A právě to se mu stalo osudným. Reacher a Susan jsou na útěku a po celou dobu jim nejvíce šlape na paty zabiják The Hunter, který zdárně háže na Reachera další a další vraždy. The Hunter v boji jeden na jednoho dává Reacherovi dost zabrat a navíc má po ruce vždy několik pomocníků, kteří se s vidinou tučného šeku nezastaví před ničím. Nejen že Reachera i Susan zaměstnává snaha skrývat se a hlavně očistit svou pověst, ale navíc se musejí postarat o bezpečí Reacherovy šestnáctileté dcery Samanthy, o které on sám neměl tušení. To, že se objevila právě nyní, hraje Reacherovým pronásledovatelům do karet, a tak se k ní snaží za každou cenu dostat dříve, než to stihne on sám.

O akční podívanou se stará zkušená dvojice CruisSmulders, která se kvůli tomuto filmu věnovala osm týdnů soustavnému učení bojových umění. Je zajímavé sledovat, jak si dvojice hlavních hrdinů poradí se zapeklitou situací, do které se tak rychle dostala. Akce střídá akci a každý, kdo Reacherovi zkříží cestu, pozná, že zůstává tvrdým a nesmlouvavým bojovníkem a nebude o svém odhodlání diskutovat, a třebaže už není nejmladší, pro záchranu nevinných lidí nezaváhá a klidně skočí ze střechy domu.

V pasti křivého obvinění

Útěk z věznice Shawshank (1994)

Oscary ověnčený film, který byl natočen podle novely Stephena Kinga, vypráví příběh o přátelství, naději a moudrosti s velmi výraznými hereckými i charakterovými osobnostmi. Do vězení v Shawshanku přichází nový vězeň, který je odsouzen za vraždu bez průkazných důkazů. Krátce po příchodu se spřátelí s jiným vězněm, který si zde odpykává doživotní trest. Společně se snaží najít způsob, jak přežít v nelidském prostředí vězeňského systému.

Sledujte 25. června na HBO HD.
 

Nepřítel státu

Z úspěšného právníka Roberta Deana (Will Smith) se po jednom letmém a nechtěném setkání s bývalým spolužákem Zavitzem stává „nepřítelem státu“ číslo jedna. Dean vůbec netuší, proč se do této situace dostal a proč po něm najednou jde celá horda špičkově cvičených agentů za pomoci supercitlivých špionážních satelitů. Zdá se totiž, že Zavitz, který krátce po onom setkání zemřel, předal Deanovi videokazetu, která by mohla někoho usvědčit z vraždy kongresmana.

Minority Report

Washington D.C. v roce 2054. Díky speciálnímu a neomylnému triu jasnovidců je město zbaveno kriminality, protože trestné činy jsou odhaleny a potrestány elitní jednotkou Ministerstva spravedlnosti PreKrim ještě dříve, než k nim dojde. Velitelem této jednotky je John Anderton (opět Tom Cruise), který o schopnostech PreKrimu nepochybuje. Alespoň do té doby, než je jasnovidci označen jako podezřelý číslo jedna on sám. Tehdy jej začne sledovat jeho vlastní jednotka v čele s jeho největším rivalem, Dannem Witwerem, a je na Andertonovi samotném, aby se z této situace dostal co nejdříve.

Jack Reacher: Nevracej se

Film / seriál
Hodnocení FDB 69,2 % Hodnocení redakce
Foto HBO

Režie Edward Zwick

Scénář Richard Wenk, Edward Zwick…

Obsazení Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Aldis Hodge, Holt McCallany, Patrick Heusinger, Danika Yarosh

Délka 116 min.

Rok 2016

HBO neděle 25. 6. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC