Film / seriál

Je libo alibi?

Alibi na klíč – bláznivá francouzská komedie
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Každý z nás občas potřebuje alibi, a to nemusí jít o zločin. Pokud má být perfektní, chce to profíky.

Bláznivá francouzská komedie Alibi na klíč potvrzuje rčení, že lež má krátké nohy. Grégory (Philippe Lacheau) je mladý, sympatický muž, který provozuje prazvláštní živnost. Jeho agentura zajišťuje klientům dokonalé alibi. Potřebujete se vyhnout nudné rodinné večeři, protože chcete s kámošema na fotbal? Žádný problém, Grégory to zařídí. Vyhráli jste v loterii balík, ale hodláte si ho užít bez manželky? V pohodě. Vzbudíte se ráno v cizí posteli s neznámou kráskou a na mobilu se hromadí snoubenčiny zuřivé zprávy, kde sakra jste? Nepanikařte, Grégoryho parta vše zorganizuje tak, že se nejen stanete hrdinou dne, ale navrch se vám podvedená snoubenka omluví za svá sprostá podezření. Zkrátka s agenturou Alibi na klíč si můžete užívat radostí života bezstarostně, naplno a bez obvyklých následků. A proč to Grégory dělá? Jen pro dobro lidstva. Jako malý zažil ošklivé trauma, když se jeho rodiče v důsledku provalené nevěry rozvedli. Kdyby jeho otec uměl lépe zatloukat, mohlo vše dopadnout jinak. Tak proč nepomoci ostatním vyhnout se této bolestné zkušenosti, a ještě na tom vydělat?

Víš, v čem je háček? Neumíš lhát

Výrobce alibi potřebuje alibi

Jenže i schopnosti pohotového a nápaditého Grégoryho mají své meze. Zvlášť poté, co se shodou okolností zamiluje do krásné Florence – dcery vlastního klienta, pro jehož zálety právě vytváří rafinovanou krycí legendu. A když řada bizarních náhod svede záletného otce s milenkou, Florence s matkou i Grégorym pod střechu jednoho hotelu, věci se začnou komplikovat nad únosnou mez. Obstojí Grégoryho vlastní alibi před absolutně pravdomluvnou Florence? Řetěz stále neuvěřitelnějších lží spěje neodvratně do finále.

Procvičte si bránice

Ztřeštěné komedie mají Francouzi v krvi. Philippe Lacheau jako režisér, scenárista i herec v jedné osobě je toho důkazem. Při jeho svěží oddechovce budete trnout úzkostí, kdy se Grégoryho lži provalí, a zároveň se královsky bavit nad nekonečným sledem šílených situací, gagů a vtipů. Kam se hrabou američtí Fotrové lotrové. To, co předvádí Grégory a jeho (snad) budoucí tchán, by ani ti nejlepší kreativci v jeho továrně na lži nevymysleli. K létu prostě patří zábava, takže i Alibi na klíč.

Zajímavost

Původně se v českém překladu film jmenoval Alibi na míru, ale shodou okolností tento název už nesl vznikající seriál, a tak byl distributor nucen po soudním sporu změnit český název filmu na Alibi na klíč.

Philippe Lacheau

Populární francouzský herec Philippe Lacheau platí za všestranného umělce, který se prosadil především jako tvůrce bláznivých rodinných komedií. Na plátnech kin se objevil poprvé v roce 2010 v komedii (K)lamač srdcí, později už většinou ve svých autorských projektech jako Babysitting (2014), Alibi na klíč (2017) nebo Nicky Larson: Agent amatér (2018). Tento charismatický čtyřicátník prostě miluje zábavu a největší radost mu dělá bavit diváky.

Alibi na klíč

Film / seriál
Hodnocení FDB 77,6 % Hodnocení redakce
Foto FilmBox Premium

Režie Philippe Lacheau

Scénář Julien Arruti, Philippe Lacheau…

Obsazení Philippe Lacheau, Julien Arruti, Tarek Boudali, Elodie Fontan, Nathalie Baye, Didier Bourdon, Nawell Madani

Délka 91 min.

Rok 2017

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC