Film / seriál

Filmy podle skutečných událostí

Filmy podle skutečných událostí
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na skylink Live TV Sledovat

Ne nadarmo se říká, že ty nejlepší příběhy píše sám život. Ani ten nejprotřelejší scenárista by totiž leckdy nedokázal vymyslet neuvěřitelné cesty, kterými se může osud ubírat. Přinášíme vám pět fascinujících snímků, které se mohou pyšnit nálepkou „podle skutečných událostí“.

sky2017-17-solista.jpg

Sólista

Robert Downey Jr. a Jamie Foxx v dramatu o geniálním hudebníkovi Nathanielovi Ayersovi, který se kvůli své psychické nemoci ocitl na ulici. Novinář Steve Lopez, jenž zažívá krizi v pracovním i osobním životě, poznává v bezdomovci hrajícím na housle na losangeleské ulici bývalou legendu, hudebníka, jehož hvězdnou budoucnost a skvěle nastartovanou kariéru zhatily psychické potíže. Rozhodne se změnit muzikantův život a dostat ho pomocí svých článků z ulice zpátky do světa hudby. Nathaniela Ayerse, který ve skutečnosti hrál na kontrabas, ztvárnil Jamie Foxx, kvůli roli absolvoval konzultace s psychologem a nechal si poškodit přední zuby.

FilmBox Premium / 25. srpna

Výměna

Režiséra snímku Clinta Eastwooda zaujal příběh ženy, které se ztratil syn, okamžitě. „Vzal jsem si scénář do letadla a hned po přečtení jsem věděl, že to chci točit. Mám rád skutečné příběhy, zvlášť když působí naprosto neskutečně.“ A neskutečný opravdu je. Devítiletý Walter, syn svobodné matky Christine Collins (Angelina Jolie), jednoho dne nepřijde domů. Po chlapci se ihned rozjede usilovné pátrání, ze začátku sice bez úspěchu, po pár měsících ale policie před zraky novinářů předává matce znovunalezeného syna. Problémem ovšem je, že to není Walter. Policie však trvá na svém a matčiny protesty odmítá s tím, že je psychicky narušená. 

127 hodin

Aron Ralston, nadšenec do lezení, se jedné páteční dubnové noci vydal do Utahu, aby si užil víkend v národním parku Canyonlands, jehož odlehlé skály chtěl pokořit. Výlet se ale zvrhl v boj o přežití, Aron totiž spadl do dvacet metrů hluboké průrvy, kde mu obrovský balvan přiskřípl ruku, a protože zůstal bez signálu a nikdo z jeho blízkých nevěděl, kde je, musel se s nepřízní osudu, přírodou i vlastními démony poprat sám. A to jen s malým množstvím jídla a pár kapkami vody.

Tenkrát v ráji

Režiséři Dan Krzywoň a Peter Pálka natočili film na motivy stejnojmenného románu spisovatele Josefa Urbana, který volně vypráví příběh dramatického osudu jednoho z nejlepších českých horolezců Josefa Smítky. Do vztahu českých a německých horolezců osudově zasáhla druhá světová válka, Joska, jak mu přátelé přezdívali, ale odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se za podpory kamarádů skrýval ve skalním městě Hruboskalska před gestapem. Hlavní roli si zahrál kajakář Vavřinec Hradilek, další role ztvárnili Vica Kerekes, Jan Budař, Miroslav Etzler a Simona Stašová. 

sky2017-17-blackdahlia.jpg

Černá Dahlia

Elizabeth Short přišla v roce 1946 do Hollywoodu, aby se stala slavnou herečkou. Nakonec jí však slávu nepřinesly role ve filmech, ale její vražda. Ta byla tak brutální, že se fotky z místa činu nesměly tehdy objevit v médiích. Vrah dívky, která po své smrti získala přezdívku Černá Dahlia, ale nebyl nikdy dopaden. A právě o nejznámějším nikdy neobjasněném případu kalifornské historie vypráví snímek Briana de Palmy. Dva zkušení detektivové v podání Joshe Hartnetta a Aarona Eckharta jsou přivoláni k vraždě mladé dívky, postupně se honem na jejího vraha stávají posedlými. V dalších rolích se představí Scarlett Johansson a Hilary Swank.

AMC / 27. srpna
 

Sólista

Film / seriál
Hodnocení FDB 66,9 %
Foto AMC, FilmBox, Profimedia.cz, A-Company, Bontonfilm

Režie Joe Wright

Obsazení Robert Downey, Stephen Root, Tom Hollander, Jamie Foxx, Nelsan Ellis, Catherine Keener, Rachael Harris

Délka 117 min.

Rok 2008

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC