Dokument

Země, náš domov

Dokumentární seriál Země, náš domov
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Všude dobře, doma nejlépe. Napadlo vás někdy, že všichni máme jeden jediný společný domov – planetu Zemi?

A o ni bychom se měli náležitě starat. Jenže na to my lidé často zapomínáme a rádi se věnujeme raději sami sobě. Až v situacích, kdy čelíme podobným nebo stejným hrozbám napříč státy i kontinenty si začínáme uvědomovat, jak důležité je, abychom se o naši matičku Zemi opravdu starali.

Dokumentární seriál Země, náš domov nám právě tento aspekt připomene. Po pandemii se asi ledaskdo zamyslel, co bychom měli ve svých životech, ale i obecněji míněno v chování, změnit. Jsou země, které mají v živé paměti ještě další podobné pandemie s hrůznějším průběhem i následky. A stejně tak i náš každodenní život ovlivňují klimatické změny. Počasí v mírném pásmu často připomíná subtropy. Stále častěji se musíme zabývat otázkou sucha a zásob vody nebo opačným extrémem, jak čelit bleskovým povodním. Celá naše planeta se prostě mění a to přináší pozitiva i negativa. Možná jsme svědky doby, kdy mnohé sci-fi vize nejsou až tak vzdálené realitě. Abychom jednou nemuseli cestovat vesmírem a hledat nové místo k životu, měli bychom naši planetu začít chránit, abychom jednak byli lépe připraveni na nenadálé útoky virů a mikroorganismů i na „rozmary“ počasí. Vědci dnes nabízí spoustu řešení a vy je budete moci prozkoumat v dokumentárním cyklu. Doma je prostě doma.

Země, náš domov

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD sobota 25. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC