Dokument

Viděno shora

Dokumentární seriál Viděno shora
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Stačí změnit úhel pohledu a hned se věci jeví jinak. Pojďme se proto podívat z jiné perspektivy také na naši Zemi.

A nebudeme troškařit, vezmeme to rovnou z oběžné dráhy Země, na níž krouží rychlostí asi 27 000 km/h družice, které velmi často pomáhají rozluštit mnohé záhady. Vše jsou to precizní stroje, jež díky skvělým optickým i infračerveným čtecím zařízením a modernímu radarování dokážou pořídit opravdu úchvatné snímky Země. Pomáhají tak mapovat nejen současné dění, přírodní úkazy, ale také luštit záhady z daleké minulosti.

Většina snímků, které tyto družice zachytí, vám vyrazí dech, ale je mezi nimi i pár vysloveně bizarních, jak uvidíte v novém dokumentárním seriálu Viděno shora. S čím vším nám družice pomáhají? Možná díky nim nalezneme bájnou rajskou zahradu Eden. Nebo se konečně dozvíme, kde leží město El Dorado. Dokonce je možné s jejich pomocí sledovat ničivé vlny tsunami. A viděli jste už zlověstně krvavě rudé jezero v Bagdádu, městě postiženém válečnými útrapami? Co znamenají tajemné spirály v písku pouště Kalahari? A mohou mít obří kresby zvířat v peruánských horách spojitost s prehistorickým hvězdářstvím?

Naše planeta je nádherná a stále má svá tajemství. Jak uvidíte v tomto dokumentárním seriálu, ani další perspektiva její záhadnost neumenšuje, někdy je tomu spíše naopak. Proto si nenechte ujít možnost vidět všemožné úkazy i útvary z míst, kam se většina z nás nejspíš nikdy nepodívá.

Viděno shora

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD sobota 22. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC