Dokument

Velkolepé konstrukce

Velkolepé konstrukce
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Pokrok se dá jen těžko zastavit, zvláště v dnešní době, kdy jsme zvyklí, že telefon, který si kupujeme jako novinku, je za půl roku už vlastně starý.

Jenže pokrok se netýká jen elektroniky a výpočetní techniky. Také stavitelé se předhánějí v nápaditosti, velikosti a rychlosti staveb. Postavit mrakodrap o stovkách pater není nic neobvyklého, Empire State Building je vlastně takovým mrakodrapovým dědečkem. Podobně jsou na tom mosty – vidíte-li z jednoho konce na druhý, je to jen taková dětská hračka, kterou není problém postavit. A takto bychom mohli pokračovat dál a dál. Heslem dnešních inženýrů je krapet pootočená zásada: Na velikosti záleží. Prostě čím je stavba větší, tím je lepší.

V dokumentárním seriálu Velkolepé konstrukce se můžete těšit na ty nejmodernější architektonické i stavební lahůdky, a to napříč dějinami. Začneme u starověkých pyramid, jež stále patří k divům světa, protože s tehdejší technikou postavit něco takového… Neuvěřitelné! Na zoubek se podíváme i „dědečkovi“, Empire State Building, a z nejmodernějších a také nejobtížnějších staveb posledních desetiletí vybereme kupříkladu most spojující Kodaň a Malmo.Fanoušci techniky si přijdou určitě na své, máme připravenou spoustu zajímavostí z průběhu stavby, ale také maličké historické exkurzy. Budete překvapeni, co všechno člověk dokáže. 

Velkolepé konstrukce

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD úterý 4. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC