Dokument

Ve žraločích čelistech

žraločí čelisti
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Prastaří predátoři, kteří naši planetu obývají už pěknou řádku let, patří k obávaným mořským živočichům. Kolik je pravdy na tom, že jsou to krvežíznivá monstra? Proč útočí na lidi? Doslova na zoubek se těmto záhadným zvířatům podívejte v sérii pořadů týdne se žraloky na programu Nat Geo Wild HD.

Pokud se chystáte na dovolenou k moři, vyrazte raději hned, než se na obrazovkách objeví žraločí pořady, ať se nemusíte děsit každé ploutve. Chorvatsku se útoků jak z filmových Čelistí opravdu bát nemusíte, jenže jak se ukáže v dokumentárním seriálu Když žraloci útočí, i po desítkách let klidu se může u pláže nad hladinu vynořit ploutev jako břitva a je na pořádný průšvih zaděláno. Například Bahamy už nejsou takovým rájem na zemi. O své úspory sice strach mít nemusíte, ale o končetiny už ano.

Z výpovědí některých svědků žraločích útoků vám bude běhat mráz po zádech, ale žádná invaze žraloků, kteří by chtěli zničit lidstvo, se nechystá. Jak vám vysvětlí odborníci na slovo vzatí, v přírodě se nedějí věci jen tak a i žraloci mají své důvody, proč se hojněji vyskytují v určitých oblastech a jinde na ně narazíte jedině za sklem obřího akvária. 

Navíc se seznámíte i s dalšími druhy těchto paryb, které brázdí naše oceány a o lidskou společnost zrovna dvakrát nestojí. Uvidíte Hon na kladivouna, dozvíte se něco o jeho migraci a s „odbornými lovci žraloků“ se ho budete snažit polapit. Kladivoun totiž není žádné otloukátko, dorůstá délky až sedm metrů.

Během týdne se žraloky se vám občas budou ježit vlasy strachem, ale také se neubráníte obdivu, protože tihle ohromní a obávaní lovci jsou velmi inteligentní živočichové, kteří jsou jen zahaleni rouškou tajemství. Seznamte se s jejich světem a nevěřte jen Spielbergovým Čelistem.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Týden se žraloky

Dokument
Foto National Geographic Channel
National Geographic Wild HD pondělí 22. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC