Dokument

Úžasná zemská přitažlivost

Úžasná zemská přitažlivost
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Popularizačních vědeckých dokumentů je dnes celá řada. Ovšem série minidokumentů se sympaťákem Jimem je přesně tou vyváženou směsí faktů, experimentů i zábavy.

Profesor fyziky Jim Al-Khalili vás postupně provede tajemným světem fyzikální vědy. „Každý den vědci přicházejí s geniálními řešeními a překvapujícími objevy, které budou definovat naši budoucnost. Ale co nás definuje už teď?“ ptá se v jedné ze svých knih Jim. Především je to gravitace. Nemůžeme ji vidět, ale přesto každý den sledujeme a zakoušíme, jak působí na všechno kolem nás, i na ty nejmenší částečky. Je to základní kámen přírody a celého vesmíru. 

Dokumentární série v sobě spojuje populárně-vzdělávací formát s odborným. Jim je totiž nejen skvělý fyzik, ale také učitel a vypravěč. V jeho podání budete mít pocit, že je fyzika vlastně hračka, a kdyby vás na základní škole učil on, kdo ví, čím byste se dnes nakonec živili… Zprostředkovaně navštívíte také superfyzikální pracoviště – americkou laboratoř LIGO, kde byly objeveny gravitační vlny. Jim a gravitace vás jednoduše přitáhnou k obrazovkám a černé díry v hlavě už nikdy víc mít nebudete.  

Úžasná zemská přitažlivost

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD pondělí 30. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC