Dokument

Světový den divoké přírody

Dokumentární pořady k Světovému dni divoké přírody
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Téměř na každý den v roce vychází nějaký „Světový den“. Víte, co si budeme připomínat začátkem března, konkrétně 3. 3.?

Možná jste o tom ještě neslyšeli, protože toto datum má svůj den teprve od roku 2014. A nejde o žádnou malichernou připomínku. Na 3. března totiž připadá Světový den divoké přírody, někdy také Světový den divočiny. Neznamená to, že bychom měli zvlčit a začít se chovat jako smyslů zbavení nebo že bychom měli všichni sbalit batoh a vydat se někam do divočiny. Jde o symbolickou, ovšem významnou připomínku toho, že divočina, tedy fauna a flóra jsou pro nás životně důležité a měli bychom si jich nejen vážit, ale také je chránit. Připomínáme si tak problémy, které s divočinou na naší planetě souvisí. Jde o témata globálního oteplování, ničení pralesů či nelegálního obchodu se zvířaty i rostlinami. Víte, jakou rychlostí mizí denně lesy? Víte, že se jedná o plochy velikosti několika fotbalových hřišť? A kolik živočišných druhů je těsně před vymřením? Co všechno člověk dokáže zničit jen kvůli honbě za ziskem? Není to nic veselého a nejtvrději na vše doplácí právě zvířata a rostliny.

Stanice Nat Geo Wild proto pro vás připravila celodenní maraton pořadů, které upozorňují na palčivá témata související s ničením divočiny na naší Zemi. Připomeňte si společně s námi, co je opravdové bohatství a na jak úžasné planetě žijeme. Vydejte se do divočiny! 

Světový den divoké přírody

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD úterý 3. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC