Dokument

Špičkové dopravní prostředky

Dokumentární seriál Špičkové dopravní prostředky
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Člověk se už dávno nepohybuje po zemi jen po svých. A rozhodně ne jen pár desítek kilometrů. Potřebuje mnohem dál a mnohem rychleji.

Dnes se potřebujeme mnohdy v řádech hodin dostat z jednoho kontinentu na druhý, ať už jako obyčejní cestovatelé, za byznysem, nebo v nejhorším jako vojáci. Lidé byli vždy velmi vynalézaví, a tak během tisíciletí vynalezli nespočet roztodivných dopravních prostředků, s nimiž je možné pohybovat se na souši, na moři i ve vzduchu. Ty nejzajímavější z nich vám představí šestidílný dokumentární seriál Špičkové dopravní prostředky.

Uvidíte gigantická dopravní letadla, která slouží civilistům, nebo vojenské letouny, které musí zvládnout přepravu těžkého nákladu či dosáhnout neuvěřitelné rychlosti. Stejně tak si připomeneme obrovské plachetnice, které brázdily hladiny všech moří. Nebo třeba obří kombajny, které připomínají spíše postavy z Transformers než stroje z našeho světa. A nezapomeneme ani na fanoušky železnic, ať už klasických vlaků, nebo třeba „zubaček“, díky nimž mohou vlakové soupravy překonávat také nedostupné hornaté oblasti. Samozřejmostí budou také ukázky z toho nejlepšího mezi automobily. Nejen že uvidíte, co všechno tyto stroje dokážou, ale také se jim podíváte pod kapotu a dozvíte se i něco o jejich historii. Není třeba, abyste se vyznali detailně v motorech, tyto informace za vás obstarají odborníci. Vy se můžete jen kochat a podivovat, co všechno už člověk dokázal sestrojit.

Špičkové dopravní prostředky

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD čtvrtek 9. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC