Dokument

Rozluštěná záhada Titanicu

Rozluštěná záhada Titanicu
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Zaoceánský parník Titanic – symbol pokroku z počátku 20. století, ale také symbol jedné z největších katastrof.

Uběhlo už 105 let od osudné noci, kdy se tehdy největší, nejdelší, nejvýkonnější, nejluxusnější a nejobdivovanější loď srazila s ledovcem. Titanic měl být nepotopitelnou lodí, která měla brázdit atlantický oceán sem a tam a dokazovat, jak mocným se člověk stal. Jeho příběh znají asi všichni, filmů o něm bylo natočeno více než dost a dodnes fascinuje nespočet lidí z řad obyčejných nadšenců i nejrůznějších vědců. Stále jsou tu ale otazníky – co a proč se oné mrazivé noci stalo? Známe opravdu veškeré detaily? Tým složený z vědců a nejlepších inženýrů dá hlavy dohromady a snaží se na dosud nezodpovězené otázky nalézt odpovědi. Technika se stále posouvá kupředu, proto se jim také podaří učinit několik zcela nových poznatků, což není nic jednoduchého. Veškerý výzkum probíhá v hlubinách oceánu. Budete tak mít možnost poznat metodu kreslení map za pomoci nejmodernější technologie a uvidíte několik dosud neznámých kusů potopeného vraku.

Titanic je zkrátka stále jedna velká neznámá a čím více se o této lodi snaží vědci dozvědět, tím větší záhadou se paradoxně stává. Samozřejmě nepřijdete o záběry dnes legendárního zábradlí na přídi, u kterého se odehrála jedna z nejromantičtějších filmových scén. 

Rozluštěná záhada Titanicu

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 26. 6. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC