Dokument

Průvodce po sluneční soustavě

Průvodce po sluneční soustavě – dokumetární seriál
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Všichni jsme součástí ještě něčeho většího – tohle tvrzení platí především, podíváme-li se na náš svět prizmatem vesmíru.

Planeta Země je jen součástí dalšího celku, kterým je sluneční soustava, a ta je zase součástí Mléčné dráhy, a ta… Možná by se tak dalo pokračovat do nekonečna, ale hranice nekonečna (jsou-li vůbec možné) budeme zkoumat jindy. Tentokrát nás bude zajímat zmíněná sluneční soustava, kterou měli vědci během minulých století možnost již docela dobře prozkoumat.

Možná jste se také ve škole naučili tajemně znějící zaklínadlo: Merkur – Venuše – Země – Mars – Jupiter – Saturn – Uran – Neptun (někteří i Pluto). Žádné čáry to nejsou, jen planety sluneční soustavy, které obíhají kolem Slunce, životodárného i ničivého žhnoucího obra, a každá z nich je naprosto originální. V dokumentární sérii Průvodce po sluneční soustavě vám jednotlivé planety i Slunce představíme opravdu podrobně. Je v budoucnu možné, že lidé začnou žít na Marsu? A co se skrývá pod mlhovinami na Venuši? Které planety patří mezi takzvané plynné obry? A co vlastně můžeme do budoucna čekat od Slunce? Jaká budoucnost čeká celou sluneční soustavu?

Dokument otevře ještě spoustu dalších zajímavých otázek. Těšit se můžete na známá i méně známá fakta, objevy posledních let a samozřejmě úžasný vizuál. Vesmír je totiž neuvěřitelně rozmanitý a my máme to štěstí, že tohle vše dokážeme zaznamenat, takže se z vás mohou stát ostřílení průvodci sluneční soustavou.

Průvodce po sluneční soustavě

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD neděle 5. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC