Dokument

Představení stanice: Spektrum HD

Představení stanice: Spektrum HD
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Stanice Spektrum nabízí kvalitní dokumenty, které potěší nejen milovníky zvířat, ale také fanoušky historie, nadšence do technologií či cestovatele.

V pořadu Svět kolibříků se můžete seznámit se zástupci samostatné čeledi kolibříkovitých, z nichž kalypta nejmenší je vůbec nejmenším ptákem na světě. Kolibříci se vyskytují pouze na americkém kontinentě a díky svému nápadnému zbarvení jsou někdy přezdíváni létající drahokamy. I přes jejich malé rozměry jim srdce buší rychleji než kterémukoliv obratlovci, jsou nejrychlejšími obyvateli ptačí říše a jako jediní dokáží létat pozpátku. V současné době je známo okolo 330 druhů.

Milovníci historie se mohou společně s týmem vědců a inženýrů potopit k vraku Titaniku. Rozluštěná záhada Titaniku se pokusí odpovědět na dosud otevřené otázky vážící se k potopení ve své době největšího osobního parníku světa, jenž šel ke dnu v Atlantickém oceánu v roce 1912. K výzkumné skupině se přidají i světoví odborníci na práce pod vodou a díky metodě kreslení map se jim podaří načrtnout dosud neznámé části potopeného vraku. Záhadologové se ve druhé řadě seriálu Lovci mýtů vydají na cestu po stopách předmětů, které existují v legendách a ještě nebyly objeveny. Ztracené španělské zlato, relikvie Johanky z Arku či svitky od Mrtvého moře – u těchto předmětů se věří, že jejich nálezci získají neomezenou moc či bohatství. Je však na těchto povídačkách něco pravdy, nebo jde pouze o mýty?

Představení stanice: Spektrum HD

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD úterý 17. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC