Dokument

Poznávání vesmíru

Poznávání vesmíru
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

A zase ten vesmír – lidé si prostě nedají pokoj, dokud ho pořádně neprobádají.

To však bude trvat ještě pěknou řádku generací, pokud se to vůbec podaří. Nezměrný hvězdný prostor totiž o sobě jen velmi neochotně něco prozrazuje. Lidé jsou však zvědavci, co se jen tak nevzdají, a tak po maličkých krůčcích (spíš jen po mikro neznatelných pohybech) pronikají hlouběji a hlouběji ve snaze pochopit zákonitosti a síly, které jej definují.

Ve třetí sérii populárně-naučného dokumentu vás bývalý zaměstnanec NASA (chcete-li něco vědět o vesmíru, ptejte se na adrese této instituce) a zároveň expert na kosmický výzkum seznámí se všemi preferovanými oblastmi, jimiž se zaobírají nejen vědci. Skoro bychom mohli napsat: Uvidíte, co jste ještě neviděli! A opravdu ledacos nového na vás čeká. Budete moci, aspoň zprostředkovaně, nahlédnout do tajných laboratoří NASA i pokusných dílen. Bizarní stvoření naložená v podivných bazéncích a muže v černém sice neuvidíte, ale přesto na vás čeká mnoho zajímavostí. Kromě technických vychytávek se seznámíte rovněž s metodami, na základě kterých pak probíhá výcvik astronautů. Nuže, vzhůru za poznáním!

Poznávání vesmíru

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 27. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC