Dokument

Po stopách ztracených předků

Po stopách ztracených předků
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Člověk je pán tvorstva, nejinteligentnější bytost na této planetě, vrchol evoluce – všechno tohle si o sobě rádi myslíme. Ale je to pravda?

O tom, že toho dokážeme víc vymyslet a stvořit než třeba akvarijní rybička, asi není pochyb. Jenže kromě nespočtu zvířecích druhů, z nichž některé nám svou inteligencí a schopnostmi výrazně šlapou na paty, jsme v průběhu několika tisíciletí žili vedle dalších zástupců lidské rasy. Původně existovaly asi čtyři poddruhy a občas se setkávaly. Vlivem různých okolností však postupně vyhynuly a zůstali zde jen zástupci homo sapiens sapiens, tedy my, dnešní lidé. Co se s našimi prapra… předky a příbuznými stalo? Jaké tyto vyhynulé kmeny byly? A jak vzájemně vycházely, nebo naopak nevycházely?

Na vše se snaží odpovědět dokument, který v mnohém upřesňuje a doplňuje nejrůznější teorie, i tu evoluční. Existují totiž důkazy, že jednotlivé kmeny nežily odděleně a jejich setkávání nemuselo být nahodilé a zcela výjimečné. Dokonce takových kmenů mohlo být mnohem více, než se dnes domníváme. Existovala už před tisíciletími jakási první „unie“ kmenů, které se odlišovaly zvyky, způsoby života i fyziognomií? Zajímavý dokument se vám bude snažit odpovědět na všechny otázky.

Po stopách ztracených předků

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 31. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC