Dokument

Papež a jeho vliv v historii

Papež a jeho vliv v historii
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Posledním oficiálním „vyslancem“ Boha na zemi byl Ježíš Kristus. Jeho osud jistě dobře znáte. Víte tedy, kdo je pro změnu „vyslancem“ Kristovým?

Každá církev potřebuje nějakého vůdce, někoho, kdo bude dohlížet na dobro lidí přímo na Zemi. Katolická církev takového „pastýře“ má, není jím nikdo jiný než papež. Tato prestižní funkce je však velmi náročná a vyžaduje nejen duševní a duchovní sílu, ale také značné vyjednávací dovednosti. Papežové totiž měli poměrně velký vliv na politické dění zvláště v Evropě. Svým způsobem byla jejich funkce rovna králům a císařům. Podíváme-li se do evropské historie (především), papežové byli vždy u rozhodujících dějinných událostí, jelikož církev, ale také víra představovaly nedílnou součást každodenních životů. Přinášíme vám proto šestidílný dokumentární seriál Papež a jeho vliv v historii, který vám přiblíží toto náročné poslání. Kdo se může stát papežem? Co vše si mohl papež dovolit v minulosti a co může dnes? Jak se vlastně postupně utvářel papežský úřad? V jakých obdobích historie nabýval na síle a kdy naopak upadal? Čeká na vás mnohem více otázek i odpovědí, které v celku přinesou poměrně komplexní obraz katolické církve v dějinách i dnes. Jisté je, že ať už se v historii událo cokoli, bez Vatikánu a papežů by Evropa vypadala určitě zcela odlišně, než jak ji známe dnes.

Papež a jeho vliv v historii

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 1. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC