Dokument

Odkrývání Bermudského trojúhelníku

Dokument Odkrývání Bermudského trojúhelníku
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na skylink Live TV Sledovat

Vydat se na širé moře je vždy trochu riskantní. Příroda je mocná a moře i oceány dokážou být velmi zrádné.

K nejobávanějším oblastem na naší planetě zřejmě patří i nechvalně známý Bermudský trojúhelník. Rozkládá se na hranici Mexického zálivu a Atlantiku, konkrétně jde o rozsáhlé území mezi jižním cípem Floridy, Portorikem a Bermudami. Někdo tvrdí, že veškeré podivné události, které se zde udály, jsou racionálně vysvětlitelné a za vším stojí jen přírodní jevy. Existují však i teorie, že Bermudský trojúhelník ovládají nadpřirozené síly, že zde operují mimozemšťané, že zde leží brána do jiných dimenzí nebo že je zde ukryt svět bájných civilizací (třeba i bájná Atlantida). 

Tak či tak, každopádně jde o oblast, kde tu a tam zmizí obří lodě či moderní letadla. A tak se v dokumentu Odkrývání Bermudského trojúhelníku vypravíme prozkoumat svět pod hladinou. Geologicky se jedná o velmi zajímavou oblast plnou podmořských jeskyní a hlubokých příkopů. O okraj Bermudského trojúhelníku se také „otírá“ Golfský proud, takže se zde často vyskytují bouře, tornáda, mlhy a je těžší se v takových oblastech orientovat. 

Uvidíme, který tábor má pravdu a zda pod mořskou hladinou objevíme nespočet vraků ztroskotaných lodí i letadel nebo rozvaliny nějakého prastarého města. Anebo se snad ztratí někdo z naší expedice? Uvidíte sami, jaká tajemství Bermudský trojúhelník skrývá a zda nám je vůbec vydá. 

Odkrývání Bermudského trojúhelníku

Dokument
Foto National Geographic
National Geographic HD středa 13. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC