Dokument

Ochrana divoké zvěře v Malawi

Dokumentární seriál Ochrana divoké zvěře v Malawi
Skylink Live TV

Sledujte na Love Nature HD na skylink Live TV Sledovat

Člověk za poslední čtyři dekády stačil vyhubit polovinu volně žijících živočichů. Existují ještě na světě místa, kde se lidé přírodě pod ruce nepletou?

Může se zdát, že si naše planeta se vším sama nějak poradí. Bohužel tomu tak není a musíme jí stále více pomáhat. Veškeré iniciativy vedoucí k ochraně přírody a živočichů jsou tak velmi důležité a už dávno nejen bohulibé činnosti. Na naší planetě už existuje nespočet chráněných oblastí, národních parků, rezervací, kde mohou rostliny růst a zvířata žít s minimálními zásahy člověka. Prostě stále jsou na naší zemi místa, kde je divočina opravdu divoká a vše živé v ní je naprosto svobodné.

Pohádková nemocnice pro zvířátka

Občas je ale i v těchto oblastech potřeba lidské pomoci. Jak to může vypadat, ukazuje veterinářka Amanda Salb a její tým, který se snaží vracet zpět do divoké přírody nejrůznější zvířata. Na jejich kliniku v Malawi se dostávají všemožné druhy z nejrůznějších důvodů. Když například některá mláďata přijdou o matku, tady se jich ochotně ujmou. To platí i v případě, že zvíře zraní lovci. Klinika je pak ošetří a poskytne jim veškerou možnou péči tak, aby se mohli co nejdříve vrátit zpět do divočiny. Doktorka Amanda zná osobně příběh každého z jejich „svěřenců“ a vždy je pro ni velká událost, když se jí podaří zotaveného živočicha vypustit zpátky do jeho přirozeného prostředí. Někdy jde o velmi emotivní okamžiky, protože mnohé pacienty si opatrovníci během „hospitalizace“ zamilují. 

Šestidílný seriál Ochrana divoké zvěře v Malawi poodhaluje nejen náročnou práci veterinářů, ale upozorňuje také na důležitost ochrany divokých zvířat. Program Love Nature vás seznámí s příběhy roztodivných zvířat a obětavých lidí, kteří milují přírodu a jsou ochotni přiložit ruku k dílu. Zároveň si tak připomeneme také Světový den divočiny, který vychází na 3. března a jehož poselstvím je právě ochrana přírody a ohrožených druhů. Nežijeme na Zemi sami, na to bychom neměli zapomínat. 

Ochrana divoké zvěře v Malawi

Dokument
Foto Love Nature
Love Nature HD neděle 23. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC