Dokument

Měsíc žraloků

Měsíc žraloků
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Chystáte se na dovolenou a děsíte se ostré ploutve křižující hladinu moře? Nebojte, žraloci jsou sice predátoři, ale především jde o obdivuhodná zvířata.

Co všechno dokážou, jak jsou rychlí, jak dlouho vydrží bez potravy, jak to mají s opačným pohlavím a spoustu dalších informací se dozvíte během jednoho měsíce, jenž je těmto „ostrozubům“ na stanici Nat Geo Wild zasvěcen. Série vynikajících dokumentů i tematických snímků vás doslova strhne pod hladinu a vy se ocitnete v žraločím světě. Jeho ostřejší variantu ukazuje seriál Když žraloci útočí 4, v němž se podíváte na světoznámé pláže, které občas žraloci obléhají a kde se turisté ocitají v nebezpečí.

Zajímavý je také snímek Žraločí pravidla, jenž se věnuje žralokům bílým. Tento druh bývá často považován za nejútočnější. Je pravda, že lidé jsou pro ně lahůdka? Co je táhne k pobřeží? A co vlastně doopravdy rádi jedí? Poněkud akčnější jsou pak dokumenty Žralok versus tuňák nebo Žralok versus predátor. Snad pod dojmem Spielbergových Čelistí si myslíme, že na tyto mořské velikány jsou všichni krátcí. Opak je pravdou, nejen lidé si troufnou na žraloky, také další mořští živočichové jdou občas do drsného souboje.

Měsíc žraloků

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD pondělí 16. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC