Dokument

Měsíc s velkými kočkami

Tygr v džungli
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Milovníci kočkovitých šelem by měli zpozornět – přichází Měsíc velkých koček! Každou únorovou neděli budou televizním obrazovkám kralovat nejen lvi, ale i další členové této divoké královské rodiny, jako jsou tygři, levharti či oceloti.

Jestli nechcete sledovat jen nevinné dovádění sousedovic Mourka s Mikešem, ale máte rádi trochu exotiky, určitě si v mrazivých únorových podvečerech nenechte ujít mnohem dramatičtější osudy jejich o něco větších příbuzných.

Mizející králové

Sérii otevře fascinující dokument o pětici mladých lvů, kteří se snaží přežít v nehostinných podmínkách jihozápadní africké pouště Namib. Tito lví mladíci si právě zde hodlají vytvořit své království. 
Jen málokteré zvíře by si totiž dokázalo podmanit takový kus divočiny, která je sice krásná, ale patří zároveň k těm nejkrutějším. Ne nadarmo znamená v místním jazyce slovo namib velkou prázdnotu. Rozlehlé skalnaté útesy, propasti a štěrková pole, stejně jako nekonečné písečné duny nenabízí právě mnoho příležitostí k lovu. Přežít zde proto vyžaduje mnohem více síly a odhodlání riskovat. Tohle nejsou jen obyčejní lvi, tohle jsou opravdoví lví králové.

Tygr na útěku

Pruhovaná „micka“ z Indie patří k největším šelmám této části naší planety. Tygr indický je totiž pořádný jedlík, za jednu jedinou noc dokáže spořádat až 30 kilogramů masa! Navíc je to skvělý plavec, takže si poradí i se středně velkým krokodýlem. Přesto těchto velkých koček neustále ubývá, ačkoliv, nebo právě proto, že jejich jediným přirozeným nepřítelem je člověk. A jako by to nestačilo, tygři se mají co ohánět i mezi sebou, protože každá šelma potřebuje své teritorium. Co se stane, když mladého tygra z jeho areálu vyžene starší a zkušenější jedinec? Najít nové místo, kde by mohl suverénně vládnout, není rozhodně žádná sranda. 
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Měsíc s velkými kočkami

Dokument
Foto Fotolia
National Geographic Wild HD neděle 7. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC