Dokument

Mata Hari – krásná špiónka

Dokument Mata Hari – krásná špiónka
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Dnes už by to nebylo tak jednoduché. Ale na počátku 20. století bylo používání ženských zbraní ve válce o informace velmi efektivní.

Mata Hari, pod tímto exotickým jménem se skrývala žena, kterou na počátku minulého století milovali ti nejvýznamnější muži Evropy a možná i světa. Okouzlující Margaretha Geertruida Zelleová se sice v Orientu nenarodila, ale to jí nebránilo se za orientální krásku vydávat. Už jako velmi mladá propadla kouzlu orientálních tanců, které se staly její hlavní zbraní. Svým tanečním uměním prý dokázala muže naprosto pobláznit. Není tedy divu, že se ambiciózní mladá žena velmi rychle stala milenkou těch „správných“ mužů. Ovšem touha po slávě a bohatství a stále větší zaplétání se do nejrůznějších lží i výmyslů ji nakonec stály krk. Od roku 1914 Evropou zmítala válka a Francouzi a Němci stáli každý na opačné straně bojových linií. Všichni však bez rozdílu potřebovali informace o nepřátelích, a tak se to v Evropě hemžilo také špióny. Velmi rychle se k nim zařadila také Mata Hari, která za nemalé peníze nejdříve sháněla informace Němcům, později také Francouzům. Díky svým společenským kontaktům i milencům byla coby špiónka ideální. Jenže se nakonec zamotala do vlastních lží a nebyla zrovna opatrná, takže odhalení bylo nevyhnutelné. Byla popravena 15. října 1917. Zajímavý život, co říkáte? Dokument Mata Hari – krásná špiónka vás s touto uhrančivou ženou seznámí ještě podrobněji. 

Mata Hari – krásná špiónka

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 16. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC