Dokument

Levhart s nefritovýma očima

Dokument Levhart s nefritovýma očima
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Kočkovité šelmy patří mezi nejoblíbenější i nejobávanější tvory na Zemi. Dokážou být roztomile nevinné, ale také velmi nebezpečné.

Především velké kočkovité šelmy v nás budí obdiv i respekt zároveň. Bohužel, i když v divočině mnoho nepřátel nemívají, nám lidem se jejich počty daří neustále snižovat lovem a zmenšováním jejich přirozeného prostředí. Proto je důležité tato ladná a hbitá zvířata co nejlépe poznat.

Seznamte se tedy s Toto (ve svahilštině znamená takové jméno Malá) – mladou levharticí, která se stala hlavní protagonistkou dokumentu Levhart s nefritovýma očima. Levharti patří mezi velké šelmy, které jsou stále poměrně rozšířené, žijí v Africe i Asii. Jsou to ovšem „kočky“ samotářky, jež rády loví spíš v noci, a tak není snadné je zahlédnout. Toto je ale výjimečná, narodila se s netypickou akvamarínovou barvou očí během záplav v keňské rezervaci.

V unikátním dokumentu budete moci sledovat její první tři roky života, kdy se učí základní dovednosti přežití a dospívání. Světově proslulí filmaři, průzkumníci National Geographic a velcí ochránci koček Dereck a Beverly Joubertovi odhalují příběh Toty jedinečnou perspektivou, za pomoci 4K záběrů přirozeného prostředí i záběrů s termálním viděním. Originální komentář v angličtině navíc načetl Jeremy Irons. 

Levhart s nefritovýma očima

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD neděle 28. 2. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC