Dokument

Létající drahokamy

Létající drahokamy – přírodopisný pořad
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Poznejte život nejmenšího ptáčka na světě.

Kostarika je malá země známá pro svou rozmanitou přírodu, od krásných pláží vhodných pro surfování, vroucích vulkánů, neproniknutelné džungle až po úžasná zvířata. Tento snímek vás seznámí s malým živočichem, který je pro zdejší ekosystém nesmírně důležitý – s kolibříkem. Tito často velmi nápadně zbarvení ptáčci se v Americe objevili zhruba před 20 miliony lety a od té doby jsou její nedílnou součástí. Díky speciálně stavěnému tělíčku jsou mistry v akrobatickém létání a sání nektaru z květů, které na oplátku opylují.

Tato symbióza je klíčová pro další živočichy žijící v korunách stromů i na pralesní půdě, ať už se jedná o vřešťany, chápany či papoušky ara. Podívejte se, jak samičky kolibříků učí svá mláďata se koupat, a zjistěte, jak se od sebe liší jednotlivé druhy, například kolibřík ohnivobradý nebo kolibřík vulkánový.

Létající drahokamy

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD středa 11. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC