Dokument

Krokoříjen

Cyklus dokumentárních pořadů Krokoříjen
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Asi každý máme své zvířecí oblíbence, ale krokodýli u většiny favority zřejmě nebudou. A tak vás zkusíme přesvědčit, že jsou to fascinující tvorové.

Měsíc říjen bude zasvěcen „staříkům“ krokodýlům. Tito predátoři patří do skupiny živočichů, pod niž se řadí i dinosauři, takže vlastně patří k jejich nejbližším příbuzným (podobně jako ptáci). Naši planetu obývali již před stovkami milionů let a patří k nejnebezpečnějším sladkovodním predátorům. Ale nenechte se zmást, krokodýli nejsou jen krvežíznivá monstra. Zkrátka krokodýlů žije na naší planetě téměř třicet druhů a každý je něčím specifický. 

V dokumentárních seriálech z produkce National Geographic se s těmito prastarými tvory budete moci seznámit blíže. Třeba v dokumentu Hroch versus krokodýl změří síly tito dva nejnebezpečnější obyvatelé Afriky. Žijí vedle sebe, ale jeden patří k býložravcům, druhý k masožravcům. V něčem jsou si však i přes mnoho rozdílů podobní. V čem a proč uvidíte v tomto vizuálně zajímavém pořadu. V dalším unikátním dokumentu zase uvidíte, jak a jestli vůbec lze krokodýla polapit. Lov na obrovského krokodýla je adrenalinovým dokumentem, při kterém musel být celý štáb velmi, ale velmi obezřetný. Krokodýli nepatří zrovna mezi milovníky lidí a s jejich silou, rozměry a mrštností je jejich lov opravdu náročný. Jak už je u National Geographic zvykem, těšit se můžete nejen na spoustu zajímavých informací, ale také na skvělé záběry. 

Krokoříjen

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD čtvrtek 1. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC