Dokument

Království vlka arktického

Království vlka arktického
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti. Doslova. A tak se dobrodruzi z National Geographic vydali do severní Kanady, aby mohli natáčet tato jedinečná stvoření.

Dokument Království vlka arktického představuje vlky v jejich nejpřirozenějším prostředí, na Ostrovech královny Alžběty, které jsou arktickou pustinou v pravém slova smyslu. V zimě tam teplota klesá až na 50 stupňů pod bod mrazu. Žít v takové divočině není rozhodně nic snadného. Vlci jsou však velmi adaptabilní zvířata a dokáží přežít mnohé, jen řádění člověka jim dělá potíže. Na kanadském severu se jim však daří, mohou svobodně obývat rozsáhlé oblasti, kde na lidského predátora nenarazí. Vizuálně úchvatný seriál vám představí vlka arktického nikoli jako šelmu, ale spíše jako tvora milujícího svou smečku, jako tvora velmi společenského, který by bez své „rodiny“ nedokázal nejen přežít, ale vůbec žít. Prožijete s nimi celý rok. Budete svědky námluv i následného narození nových přírůstků do smečky, stejně jako budete moci sledovat každodenní boj o potravu a vlčí lovecké strategie. Arktičtí vlci díky svému světlému, část roku zcela bílému, zbarvení často vypadají spíš jako smečka rozdováděných neškodných psů. Přestože mají silné vazby na smečku, pořád jsou to šelmy. Především jsou to divoká zvířata, která potřebují chránit své přirozené prostředí, aby mohla dál lovit, množit se a my je mohli jen s tichým obdivem pozorovat.

Království vlka arktického

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD pondělí 2. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC