Dokument

Králové lovu

Králové lovu
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Říká se o nich, že jsou králové zvířat. Možná za to může jejich mohutná hříva, ale spíš je za tím jejich výsostné postavení mezi ostatními zvířaty.

Kočkovité šelmy obecně patří k fascinujícím zvířatům. Umí být elegantní snad při všem, co dělají. Mnohdy se chovají jako malá hravá koťata a my máme pocit, že jsou to vlastně takové roztomilé trošku větší kočičky. Jenže k Mickám, které u nás běhají po zahradách, mají opravdu daleko, a tím nemyslíme jen geograficky. Jsou to především bravurní lovci, jimž doslova kralují lvi.

Víme o nich už poměrně mnoho, dokonce i to, že se původně vyskytovali také v Evropě. Dnes na ně můžete narazit pouze v Africe a Indii. Do afrických savan se za nimi vydali i tvůrci dokumentárního seriálu z National Geographic, aby se více dozvěděli o jejich loveckých strategiích. Oproti ostatním kočkovitým příbuzným jsou totiž lvi při lovu mnohem úspěšnější. Hlavní podíl na tom má fakt, že loví ve smečce (sólo akce jsou jen výjimečně uskutečňovány samci). Svou kořist obklíčí a pak zaútočí. Jak přesně takový lov probíhá? Jak se jednotliví členové smečky zapojují? Kdy a jak se učí lovit lvíčata? Na vše vám odpoví seriál Králové lovu plný nádherných záběrů africké divočiny, tak jak jsme u National Geographic již zvyklí.

Králové lovu

Dokument
Foto Nat Geo Wild HD
National Geographic Wild HD čtvrtek 10. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC