Dokument

Kleopatřina ztracená hrobka

Kleopatřina ztracená hrobka
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Egypt, to jsou pyramidy, pouště a velbloudi, ale také velmi bohatá historie plná záhad, králů rovných bohům a krásných žen.

Mezi nejkrásnější a nejvlivnější ženy starověku patřila Kleopatra. Egyptská královna, která si dokázala podmanit nejen rozlehlá území, ale především i nejvlivnější muže a panovníky. Byla poslední velkou egyptskou královnou, po její smrti totiž tato severoafrická země padla do područí Římanů. Musela to být opravdu okouzlující žena, vždyť všichni známe její slavné milence. Nejdříve jejímu kouzlu podlehl Caesar, později se po jejím boku začal objevovat Marcus Antonius, jehož osudová láska stála nakonec i život. Kleopatra prý podle legend spáchala sebevraždu – jednak nechtěla žít bez Marka Antonia, jednak jí nový císař Octavianus vyhrožoval ponižováním a jistou smrtí.

To, jak vše doopravdy bylo, se snažilo rozkrýt už mnoho historiků i archeologů. Pro většinu lidí je však Kleopatřin životní příběh spojen s Caesarem, Markem Antoniem a sebevraždou, jak ji vykreslil Hollywood ve slavném filmu s Elizabeth Taylor. Doktorka Kathleen Martinez však vyvrací vše, co jsme si dosud mysleli. Neúnavně pátrá po místě posledního Kleopatřina odpočinku a při tom se o této fascinující ženě dozvídá stále víc a víc.

Kleopatřina ztracená hrobka

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD sobota 12. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC