Dokument

Každodenní boj o přežití

Dokument
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Myslíte si, že víte, jak přežít v divočině? A že extrémním podmínkám jsou vystaveni pouze dobrodruzi? Hazen Audel vás přesvědčí o opaku. Na naší planetě je totiž stále dostatek míst, kde jsou výdobytky moderní civilizace absolutně k ničemu a kde se musíte spoléhat jen sami na sebe.

Po tisíce let žili lidé i na těch nejnehostinějších místech, jaká si dokážete představit. Jejich každodenní rutinou byla jediná věc – přežití. Extrémní podmínky, jimž byli denně vystaveni, se staly přirozenou součástí jejich životů. Instruktor přežití Hazen Audel vás vezme na dobrodružnou cestu na roztodivná místa na planetě Zemi, mezi domorodce, šamany, muže či ženy, kteří dokonale znají prostředí, v němž žijí a poodhalí některá ze svých tajemství.
 
Můžete tak procestovat deštné pralesy v Papui na Nové Guineji, zjistit, jaké to je, když vás spaluje slunce na afrických savanách, nebo vás obklopují jen a pouze vyprahlé písečné duny. Z horoucích krajů se pak přesunete na zcela opačný konec světa, do věčně zmrzlých oblastí za polárním kruhem či do téměř nebeských výšek Himálaje.
 
Zjistíte tak, že nad zlato není jen sůl, ale také voda, zvláště pro krávy v Africe. Kolik galonů musí denně vypít, aby měli domorodci dostatek životodárné tekutiny v podobě mléka? A jak se dá umýt nádobí bez jediné kapky vody? Seveřané naopak odhalí jiné úskalí – lov. Víte, kolik kalorií spotřebujete, než si pouze připravíte podmínky pro rybaření? A kolik takových kalorií pak má jedna ulovená ryba? Velký rozdíl nečekejte. 
 
Zkrátka, Umění přežít je velmi zajímavým dokumentárním seriálem, který vás rozhodně obohatí co do znalostí a nejrůznějších zajímavostí, o kterých jste neměli ani potuchy. Všechny obtíže jsou však vykoupeny dechberoucími scenériemi a úchvatnou krajinou. Nenechte si proto ujít žádnou z výprav, na kterou se Hazen Audel vydává.

Umění přežít

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD úterý 12. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC