Dokument

Hitlerovy temné stránky

Hitlerovy temné stránky
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

V dějinách lidstva se to doslova hemží přísnými, často spíše krutými vládci. Čím to, že právě takoví lidé se stávají vůdci? A jak je možné, že jedním z nejděsivějších vůdců se stal Adolf Hitler?

Třídílný filmový dokument Hitlerovy temné stránky se na osobu Adolfa Hitlera zaměří především jako na muže, který se z outsidera stal nejmocnějším mužem Evropy, alespoň na chvíli. Jak je možné, že nevýrazný, nerudný, nepříjemný podivín ovládal celé národy? Proč za ním šly miliony obyčejných lidí? A čím si získal své spolupracovníky, že za něj byli ochotni položit život? Existují tzv. paralelní i alternativní dějiny, které se zabývají otázkami „co by se stalo, kdyby…“. Co by se kupříkladu stalo, kdyby Hitler válku vyhrál? Raději si to ani nepředstavujme. Co by se ale stalo, kdyby se narodil o století dříve, nebo naopak později? Možná bychom o žádném Adolfu Hitlerovi nevěděli. K jeho „úspěchu“ rozhodně přispěla doba, v níž žil. Dokument postupně mapuje jeho život a soustředí se hlavně na jeho politickou kariéru. Uvidíte, kde se vlastně zrodil onen vůdce, jedněmi milovaný, druhými více než obávaný. Za pomoci archivních záběrů, očitých svědectví i filmových rekonstrukcí se pokusíme na výše zmíněné otázky odpovědět.

Hitlerovy temné stránky

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 29. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC