Dokument

Himálaj

Himálaj
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Na přírodu 3000 kilometrů dlouhého pásu Himálaje se v nádherném dokumentu zaměřil legendární David Attenborough a jeho tým.

Himálaj. Samo to slovo vyvolává až nábožnou úctu k matce přírodě a horským velikánům, které vytvořila. Pohoří rozkládající se na území pěti států – Pákistánu, Indie, Číny, Bhútánu a Nepálu – je nejen cílem horolezeckých výprav, ale díky specifickým podmínkám také zajímavou přírodní laboratoří. Vysoké nadmořské výšky, brutální povětrnostní podmínky a velmi omezené možnosti získání potravy umožní přežít jen těm nejodolnějším druhům.

V tomto hodinovém filmovém dokumentu nahlédnete do života místní fauny, která je jinak lidskému oku skryta. Pod odborným vedením Davida Attenborougha se můžete těšit na sněžné leopardy, himálajské vlky i fascinující přelety nad bílými štíty nejznámějšího pohoří světa.

Himálaj

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 15. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC