Dokument

Dynastie – Rodiny, které změnily svět

Dokument Dynastie – Rodiny, které změnily svět
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Svou rodinu si vybrat nemůžeme, i když bychom občas rádi vyměnili svá příjmení za mnohem zvučnější a slavnější. Ale vyplatilo by se nám to vůbec?

Občas se o některých lidech říká, že se uměli narodit, a to rovnou takzvaně se stříbrnou lžičkou v ústech. Aniž by se tak museli o cokoli snažit, jsou rovnou bohatí, slavní, mocní a jejich příjmení jim otevírá prakticky všechny dveře. Ale jak takové rodinné klany vůbec vznikly? Jaká byla cesta jejich předků na výsluní? Právě to mapuje zajímavý seriál Dynastie – Rodiny, které změnily svět. V každé epizodě se řeší jedno společné téma, třeba z jakých poměrů pocházeli zakladatelé oněch klanů (možná budete překvapeni, ale většinou začínali od píky, jelikož měli doslova prázdné kapsy). Za pomoci odborníků i archivních materiálů tak budete pomalu odhalovat minulost vždy 6 až 8 slavných klanů.

Jaké to asi je, nést příjmení Jackson nebo Disney? Byl by šoubyznys jiný, nebýt jich? A co třeba politická scéna, jaké byly a jsou rodiny Kennedyů nebo na druhém konci světa Kim-Čongů? Vypadala by Amerika a Severní Korea bez jejich přispění stejně? A pak jsou tu příjmení, která vám zajistí úspěšnou kariéru na poli byznysu. Slavných rodin je opravdu víc než dost a většinou vidíme jen výhody toho nosit „zvučné“ příjmení. Jenže každá mince má i druhou stranu a život na výsluní není vždy jednoduchý. A přesně to chtěli ukázat tvůrci tohoto mimořádně zajímavého dokumentu.

Dynastie – Rodiny, které změnily svět

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 23. 3. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC