Dokument

Cyklus Měsíc žraloků

Měsíc žraloků – Cyklus dokumentárních pořadů
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Možná letošní dovolenou plánujete strávit v tuzemsku, proto pro vás máme trochu adrenalinu z mořských hlubin.

Stanice National Geographic Wild vám během celého měsíce bude dopřávat výlety za obávanými i obdivovanými podmořskými predátory – žraloky. Během Měsíce žraloků poznáte tyto fascinující tvory opravdu do detailu. Žraloci patří právem k nekorunovaným vládcům moří a oceánů, byť v nich žijí mohutnější tvorové, žralokům je velmi obtížné se vyrovnat. Vynikají rychlostí, smrtelným stiskem a ohromnou silou. Setkání s nimi se obávají nejen lidé, ale také leckterý mořský tvor.

Různé dokumenty vám během měsíce prozradí mnohé z života těchto paryb. Chcete vědět více o žraločí strategii lovu? Koukněte na Útoční žraloci nebo Žraloci na lovu. Svět těchto fascinujících velikánů je navíc velmi rozmanitý. Víte kolik druhů žraloků vůbec brázdí vody na naší planetě? To se dozvíte v dokumentu 700 žraloků. Na ty nejnebezpečnější druhy se pak můžete těšit v sérii Nejnebezpečnější žraloci Ameriky. Trochu odlehčenější pohled na jejich temné stránky a lidský strach z nich přináší pořad Propána, žralok? A také budete moci zhodnotit, jak moc má navrch žralok oproti jiným predátorům, a to v dokumentu Žralok versus predátor.

I když žraloci patří k obávaným tvorům a po setkání s nimi touží spíš vyložení dobrodruzi, měli bychom se je snažit co nejlépe poznat a snažit se je chránit, aby mohli pod hladinou kralovat i nadále.

Měsíc žraloků

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD středa 1. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC