Dokument

Concorde: Nadzvukový závod

Dokument Concorde: Nadzvukový závod
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Concorde brázdil nebe čtvrt století a za tu dobu se stal nedílnou součástí letecké dopravy i legendou mezi dopravními letadly. Byl to totiž první nadzvukový letoun, který sloužil komerčním účelům. Jeho vývoj a výroba však nebyla žádná procházka růžovým sadem.

Dokument Concorde: Nadzvukový závod vás seznámí nejen s historií letadla, ale také se závodem, který jeho vývoj provázel. Budete tak svědky jeho prvního vzletu v roce 1976 i toho posledního, který uzavřel leteckou „kariéru“ Concordu v roce 2003. V dokumentu budou na své zkušenosti s Concordem vzpomínat a diskutovat letečtí odborníci z různých zemí, piloti a inženýři. Všichni si ještě velmi dobře vzpomínají, jak urputný boj mezi sebou sváděli výrobci letadel v USA, v Sovětském svazu, v Anglii a ve Francii, protože všichni chtěli jako první na světě vytvořit nadzvukové dopravní letadlo. Dokonce vám představíme jeho hlavního konkurenta, sovětského Tupoleva Tu-144.

Jaké to bylo letět tímto „superstrojem“? Poznali jste, že letíte dvakrát rychleji než zvuk? A proč Concorde provázely i skandály a neúspěchy? Bude mít Concorde nástupce? Vše se dozvíte. 

Concorde: Nadzvukový závod

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD sobota 23. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC