Dokument

Čiré zlo: Z člověka nacistou

Čiré zlo: Z člověka nacistou – historický dokument
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Existují teorie, že čím je člověk inteligentnější, tím dokáže být také zákeřnější. Bohužel, tohle potvrzují také některé historické osobnosti.

Ty nejbrutálnější důkazy spojení lidské inteligence, vzdělanosti a na druhé straně bestiality a brutality dokládá období druhé světové války a německý nacismus. Dokument Čiré zlo: Z člověka nacistou si proto pokládá zásadní otázku: Jak se z člověka může stát zosobnění čirého zla? Jak je možné, že v moderní, civilizované společnosti mohlo dojít k něčemu takovému jako byl holocaust? Jak je možné, že se lidé navenek působící spořádaně s naprosto chladnou hlavou dokázali podílet na takových zločinech? To jsou věci, nad kterými lidský rozum stále zůstává stát. Faktem ale je, že takoví lidé žili. Dokument sleduje šest z předních nacistických pohlavárů: Goebbelse, Speera, Göringa, Eichmanna, Himmlera a Wernhera von Brauna. Většinou to byli vzdělaní muži, již uměli velmi dobře zacházet se slovy a měli značný historický, kulturní i vědecký přehled. Co tedy zapříčinilo jejich zvrácené chování a podílení se na válečné mašinérii? Touha po postech a kariéře? Touha po odplatě po první světové válce? Peníze? Popularita? Tímto vším se zabývá zajímavý historický dokument, který vám alespoň poodhalí děsivé osobnosti a povahy největších nacistických zločinců.

Čiré zlo: Z člověka nacistou

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 5. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC