Dokument

24 hodin na planetě Zemi

24 hodin na planetě Zemi
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Planeta Země je jedním slovem úžasná. Žije na ní v symbióze tolik rostlinných a živočišných druhů, že je snad ani nelze spočítat.

A to vše se děje pod taktovkou jediného dirigenta – Slunce. Zářící koule, kterou jsme si zvykli vídat na obloze každý den (přeje-li nám počasí), kterou uctívali dávné civilizace coby boha, kterou studují vědci po celém světě, která se nevinně usmívá z dětských obrázků a hlavně, která řídí životy všeho a všech na naší planetě. Co se tedy děje, když na nás Slunce dohlíží, a co nastane, když z oblohy zmizí a přijde noc? V dokumentu 24 hodin na planetě Zemi se mnohé z toho dozvíte. Zdá se vám 24 hodin příliš málo, abychom alespoň poodhalili základní přírodní děje a koloběhy? Pro naši planetu a mnohé živé organismy je čtyřiadvacet hodin poměrně dlouhá doba. Během ní se miliony z nich narodí nebo také zaniknou.

Za 24 hodin můžete přeletět z kontinentu na kontinent a ocitnout se ve zcela jiném světě. Za 24 hodin je možné si vybudovat místo k životu, kde někteří živočichové odchovají svá mláďata. Za 24 hodin se nesčetněkrát může změnit počasí… A tak bychom mohli pokračovat klidně dalších 24 hodin ve vyčerpávajícím výčtu, co vše se může odehrát. Země je totiž neuvěřitelné místo, kde se každou vteřinu něco děje. A právě proto vznikl unikátní cyklus, který tyto děje zachycuje. Čekají na vás úchvatné záběry fauny i flóry, nejrůznější zajímavosti i zcela nové pohledy na zdánlivě obyčejné děje. 24 hodin na planetě Zemi je pořad, který vás přesvědčí, že žijeme na nejkrásnějším, nejpodivnějším i nejdrsnějším místě ve vesmíru zároveň.

24 hodin na planetě Zemi

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondělí 28. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC