Sport

Závod o titul v plném proudu!

Premier League – nejslavnější ligová soutěž
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Karty jsou rozdány. Čtvrtina dalšího ročníku nejslavnější ligové soutěže na světě je za námi a o hlavních kandidátech na titul je jasno. Nebo ne tak docela? Premier League je nevyzpytatelná liga a už několikrát se fotbaloví fanoušci přesvědčili o tom, že není radno její průběh příliš předvídat. Něco ale snad první měsíce napovědět mohly…

Skvělý vstup do sezony opět prožil londýnský Arsenal. Mužstvo, které loni po dlouhou dobu vévodilo tabulce, si v létě přivedlo několik drahých posil a také nového brankáře. V prvních zápasech mladý manažer Mikel Arteta hledal způsob, jak zakomponovat nováčky do svého herního stylu. Teď už se ale zdá, že na to španělský stratég kápnul a Kanonýři znovu šlapou jako dobře namazaný stroj.

Nejlépe to dokázali v říjnovém střetnutí s Manchesterem City. Souboj s úřadujícím mistrem představoval pro Arsenal více než jen zápas. Gunners se totiž v předešlých letech stali jakýmsi obětním beránkem Citizens. Téměř osm roků proti modrému týmu z Manchesteru nezískali v Premier League ani bod, inkasovali celkem 33 branek a sami jich dali pouze pět. Selhání na cílové rovince v minulé sezoně a odevzdání titulu právě City tak představovalo jen vrchol ledovce traumatu Kanonýrů.

Ten se však Artetovým svěřencům podařilo konečně prolomit. Jako ledoborec zafungovala historicky nejdražší posila klubu Declan Rice. Někdejší kapitán Tomáše Součka a Vladimíra Coufala ve West Hamu se okamžitě stal motorem zálohy dalšího londýnského klubu. A v domácím zápase proti Manchesteru City se právě přítomnost 24letého Angličana ukázala možná jako rozhodující. Zvláště když hosté postrádali svou oporu ve středu pole Rodriho.

Přesto se fanoušci Arsenalu rozhodně nemohou usmívat od ucha k uchu. Starosti jim totiž dělá forma jejich úhlavního rivala, Tottenhamu Hotspur. Kohouti v létě sice přišli o svého historicky nejlepšího střelce, tvář a ikonu týmu Harryho Kanea. Do severolondýnského klubu však zavítala nová energie plná odhodlání a přirozeného charismatu. Na svědomí ji má australský manažer s řeckými kořeny Ange Postecoglou. Pozitivní přístup 58letého kouče se okamžitě přenesl na hřiště, kde Tottenham předvádí atraktivní fotbal a zároveň sbírá body.

To stejné se nedá říci o dalším z londýnských velkoklubů – Chelsea. Nový trenér, noví hráči, ale v úvodu sezony příznivci týmu ze Stamford Bridge prožívali stejnou mizérii jako v té předchozí. Nezbývá jim než doufat, že to nejhorší období pod americkými majiteli už mají za sebou. Přece jen, mužstvo plné talentovaných (a ne zrovna levných) mladíků se musí z podstaty věci výkonnostně jenom zlepšovat. Na zapojení se do letošního boje o titul to ovšem ze strany Blues nevypadá.

Potenciál se zlepšovat… podobnou útěchu by si přáli mít i v Manchesteru United. Mužstvo Erika ten Haga už ale mělo být připravené na okamžitý úspěch. Přesto vstoupilo do sezony naprosto mizerně a jedním z viníků v očích fanoušků se stala i nová brankářská jednička André Onana. Kamerunský gólman měl do brány Rudých ďáblů přinést klid a sebevědomí, opak je ale pravdou. Nejen kvůli němu je na tom však někdejší hegemon anglického fotbalu stále špatně.

Vrátí se spící giganti do boje o titul? Nebo jim rozjetí konkurenti nadobro odskočí? To vše prozradí následující měsíce na obrazovkách CANAL+ Sport. A vy u toho nesmíte chybět!

Premier League

Sport
Foto CANAL+

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC