Sport

Šlágr, kam se podíváš!

Premier League – zápasy nejpopulárnější ligy světa
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Následující týdny nejspíše rozhodnou o osudu celé sezony. V anglické Premier League nás čeká nabité období plné vzájemných zápasů těch nejlepších týmů. A taky konec jedné velké éry.

Řeč je samozřejmě o konci pravidelného měření sil dvou legendárních manažerů. Jürgen Klopp nedávno šokoval fotbalový svět, když oznámil, že po více než osmi letech skončí na lavičce Liverpoolu. V neděli 10. března tak jeho The Reds nastoupí do ligového souboje s Manchesterem City Pepa Guardioly možná vůbec naposledy.

Oba celky v této sezoně patří mezi hlavní kandidáty na titul. Jeho zisk by pro Kloppa znamenal velkolepou rozlučku, pro Guardiolu zase čtvrtou trofej Premier League v řadě, čímž by vytvořil nový rekord. O motivaci tak mají dva nejdéle aktuálně sloužící manažeři v lize postaráno.

Velká touha po titulu čiší také z Arsenalu. Koneckonců, severolondýnský klub by jej mohl získat po dlouhých 20 letech. V hlavě navíc stále má selhání v závěru minulé sezony. V sobotu 16. března družina Mikela Artety doma přivítá Chelsea. A pokud to myslí se svými ambicemi vážně, musí svého rivala jednoznačně porazit.

Hned další den přinese pro změnu velké derby na severozápadě Anglie. Liverpool se totiž představí na hřišti Evertonu, kde to žádný tým nemá jednoduché. Na druhou stranu, Toffees v domácím Merseyside derby nezvítězily od roku 2010. Tehdy za Karamelky ještě dával gól současný manažer Arsenalu Arteta. V neděli 17. března se Španěl bude modlit, aby jej někdo po dlouhé době napodobil a postaral se o ztrátu konkurenta.

Obrovský šlágr se pak odehraje 31. března, kdy si to Manchester City napřímo rozdá s Arsenalem. Už jsem zmiňoval minulou sezonu, ve které Kanonýři selhali v cílové rovince. Tehdy ani jedno střetnutí se Citizens nezvládli a nakonec jim odevzdali titul. V tomto ročníku Premier League už však Arsenal dokázal City po dlouhých osmi letech pokořit a něco podobného bude chtít zopakovat i na Etihad Stadium.

Úřadujícího mistra čeká další těžké utkání 3. dubna, kdy se na jeho stadionu představí Aston Villa. A 6. dubna se zase můžeme těšit na historicky nejvýznamnější souboj v Anglii mezi Manchesterem United a Liverpoolem. S CANAL+ Sport vám ani jeden z velkých zápasů nejpopulárnější ligy světa neunikne!

Premier League

Sport
Foto CANAL+

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC