Sport

S CANAL+ Sport můžete být hvězdám Premier League na dosah ruky

Premier League – přenosy, živé vstupy, rozhovory
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Reportéři CANAL+ Sport pravidelně vyrážejí do Anglie, odkud přinášejí divákům exkluzivní obsah přímo z dějiště nejlepší ligy světa. Dělat reportáž ze zápasů Premier League a mít u mikrofonu hvězdného Bukaya Saku? Zážitek na celý život.

CANAL+ Sport, Bukayo Saka,“ prohodil chodbou šéf produkce Premier League. Automaticky jsem si myslel, že mluví o našem starším bráchovi z Francie. Ale to jsem se těžce netrefil. Vedle hvězdného chlapce Arsenalu bylo propiskou načmárané CANAL+ Sport Cz/Sk. Paráda! 

Pod časovým presem jsem zahodil nováčkovskou mentalitu. Šrotovalo mi hlavou, co všechno Saka v zápase prožil, co ho čeká v příštím týdnu, narychlo jsem hledal statistické perličky a vybavil jsem si, že za dva dny slaví narozeniny. Už jen vymyslet, jak prolomit ledy před samotným rozhovorem. V mixzóně panoval přirozený chaos. Prakticky souběžně s posledním hvizdem do ní totiž nabíhají dychtiví reportéři k jednotlivým „zpovídacím komůrkám“, kde netrpělivě čekají na unavené respondenty. Těm se obvykle z nejrůznějších důvodů z kabiny moc nechce, ale mediální povinnosti velí jasně.

Když jsem chtěl v květnu vyzpovídat Pepa Guardiolu, lidi z produkce se na mě jenom usmáli. Tím spíš jsem nevěřil vlastním uším, že mi na Emirates přisoudili zrovna zlatého chlapce Saku. Po takovém zápase. A pouhý den poté, co jsem se s pomocí nějaké jihoanglické anomálie „přimotal“ k pozápasovým rozhovorům s respektovanými manažery Robertem De Zerbim a Eddiem Howem. Neuvěřitelné.

Teď nesmím zklamat. V hlavě mi běželo, kolik fandů Arsenalu by si se mnou s chutí vyměnilo místo. A kolik kolegů reportérů. Díky exkluzivní smlouvě CANAL+ Sport s Premier League a souhře okolností ukázala novinářská štěstěna zrovna na mě. Nadosmrti si toho nepřestanu vážit. Je to velký závazek. Radši ani nebudu přehnaně zabíhat do detailu, jak moc se mi klepala ruka svírající mikrofon.

Bukayo Saka působil, že toho má tak akorát. Bylo mi ho až trochu líto. Měl za sebou už několik rozhovorů. Byl vyčerpaný, pokopaný a po každém rozhovoru se ptal, kdy už ho pustí. I takový je život elitní hvězdy Premier League. Než si užiješ výhru, musíš přetrpět dotěrná média. Po velkém zápase hráči absolvují klidně šest, sedm, možná i deset rozhovorů. Pokud se chcete vyvarovat béžovým „tak určitě“, zachovat dynamickou energii, není to lehká disciplína ani pro jednu stranu. Každého zajímá vesměs to samé, logicky.

Konečně na mě vyšla řada, což kromě mě nepotěšilo v napěchované místnosti snad vůbec nikoho. „Bukayo, asi si to nevybavíš, ale před pár lety jsme se potkali na hřišti,“ prohodil jsem. „Vážně?“ Odvětil se zájmem. „Jo, hrál jsem za Spartu.“ „A víš, že jo? To je vtipný,“ rozzářil se. Tak to bychom měli, pomyslel jsem si. Teď už jenom nezapomenout na jeho narozeniny a budu nejšťastnější... Rozhovor trval asi pět minut a vzápětí ho mohli sledovat naši diváci v rámci zápasového studia Match Time.

Pro tuto sezonu připravujeme ještě několik dalších výjezdů na ostrovy. Tak u toho buďte s námi a sledujte CANAL+ Sport.

Premier League

Sport
Foto CANAL+

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC