Sport

Premier League ve své jubilejní sezóně na nové stanici!

Premier League – pořad o sportu
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Nový ročník anglické Premier League, která v srpnu oslaví své 30. narozeniny, je konečně tady! Spolu s ním taky zbrusu nová sportovní stanice CANAL+ Sport, která všech 380 zápasů sezóny nejvyšší anglické soutěže nabídne přímým přenosem. V tom prvním se představí londýnský Arsenal!

Čím je pro děti čekání na Vánoce, tím je pro milovníky špičkového anglického fotbalu vyhlížení nového ročníku Premier League. I když je letos letní pauza kvůli mistrovství světa v Kataru o týden kratší, stejně se pro kdekoho zdá být čekání skoro nekonečné. 5. srpna v 21 hodin se ale jde konečně znovu na věc! 

Je malým překvapením, že druhý rok po sobě začíná nová sezóna Premier League utkáním Arsenalu. Gunners hrají opět venku, opět v Londýně a opět z toho asi nemají žádnou zvláštní radost. Loni prohráli v prvním kole 0:2 s Brentfordem a tentokrát je čeká venku Crystal Palace. V Selhurst Parku Kanonýři letos na jaře prohráli po katastrofálním výkonu v prvním poločase 0:3 a domácí stánek Crystal Palace tak opravdu není místem, kde by Arsenal chtěl sezónu zahajovat. 

Hráčská legenda Gunners Patrick Vieira, dnes kouč Palace, dokázala Eagles hlavně v obraně neskutečně zlepšit, což se už teď podle „dobře informovaných zdrojů“ chystá v předzápasovém studiu s moderátorem Jaromírem Bosákem zanalyzovat fotbalový expert CANAL+ Sport Radoslav Kováč. 

Kováč Premier League sám hrával v dresu West Hamu United, kde po něm český fotbalový prapor třímají pořádně vysoko Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. Kladiváři by si podobně jako Arsenal pravděpodobně na úvod sezóny přáli pohodovějšího soupeře, ale nedá se svítit. Na londýnský Olympijský stadion, kde jsou Hammers v nesmírně výhodném „podnájmu“ a kde nebude chybět ani náš reportér, totiž nepřijede nikdo jiný, než mistrovský Manchester City. Čeští reprezentanti by se tak na hřišti mohli potkat s nejzářivější posilou Citizens, norským forvardem Erlingem Haalandem. Jak si tohle megažádané fotbalové „zboží“ bude v Premier League zvykat, bude jedním z velkých témat nadcházejícího ročníku.

Mimochodem hned v jeho úvodu oslaví Premier League 30 let své existence. Nejvyšší anglická soutěž pochopitelně existuje podstatně déle, ale teprve od léta 1992 nese dnešní hrdý název. V rámci oslav nabídne ostrovní produkce řadu televizních speciálů, na které se na obrazovkách CANAL+ Sport můžete rovněž těšit. 

Díky této nové sportovní stanici zaplesají srdce fanoušků menších nebo řekněme méně protěžovaných anglických klubů, které se dříve v Česku a na Slovensku tak často v programové nabídce neobjevovaly. Teď budou mít příznivci Newcastlu, Aston Villy nebo Fulhamu možnost vidět každý zápas svého oblíbeného klubu. Nezřídka se navíc díky zápasovému studiu Match Time nebo pondělní talkshow Premier Club podívají těmto klubům pořádně pod kůži. 

Zápasová studia 1. kola 

Pátek 5. 8. v 21:00 
Crystal Palace – Arsenal
komentuje Matúš Lukáč
(start zápasového studia s Jaromírem Bosákem ve 20:20)

Sobota 6. 8. v 18:30
Everton – Chelsea
komentuje Matúš Lukáč 
(start zápasového studia s Markem Skáčikem v 18:00)

Neděle 7. 8. v 15:00  
Manchester
United – Brighton
komentuje Matúš Lukáč
(start zápasového studia s Markem Skáčikem ve 14:30)

Neděle 7. 8. v 17:30  
West Ham – Manchester City
komentuje Jaromír Bosák
(start zápasového studia s Markem Skáčikem ve 14:30)

Premier League

Sport
Foto Getty Images

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC